Până la deschiderea sezonului de frigărui în primăvară mai este puțin timp, dar nimeni nu ne interzice să ne bucurăm de frigărui pregătite în casă! Dietetice, gustoase și destul de simplu de preparat, aceste frigărui vor cuceri inimile și papilele gustative ale tuturor!
MOD DE PREPARARE
1. Spălați, uscați și tăiați mărunt carnea de pui. Adăugați praful de curcuma, ½ din usturoiul mărunțit, sarea, piperul, pesmeții, coaja de lămâie și 2 lingurițe de apă rece.
2. Amestecați bine, acoperiți vasul cu peliculă alimentară și dați la frigider pentru 30 de minute.
3. Între timp spălați ardeiul și roșiile. Tăiați în jumătate roșiile cherry (puteți folosi și roșii obișnuite, pe care să le tăiați felii). Îndepărtați cotorul și semințele de la ardei, tăiați-l în cubulețe nu prea mari.
4. Formați, cu mâinile ude, biluțe nu prea mari.
5. Înfigeți alternativ pe bețe de lemn biluțele de carne, bucățele de roșii și ardei.
6. Amestecați uleiul de măsline cu restul de usturoi și ungeți frigăruile. Prăjiți pe gril pe toate părțile, la foc mediu, până se rumenesc. Aveți grijă să nu le uscați prea tare!
Serviți frigăruile cu salată de legume, verdețuri și un sos ușor. Poftă mare!