Eschimo de banane nu este o înghețată, ci o banană întreagă trasă prin ciocolată şi pusă pe un beţişor. Acest desert este mult mai folositor decât îngheţata tradiţională şi este pe placul atât al copiilor, cât şi al adulţilor. Pregătirea bananei în ciocolată nu necesită eforturi mari. Iar prezentarea poate fi de fiecare dată diferită.
1. Curăţaţi bananele, tăiaţi-le în jumătate şi introduceţi în fiecare parte câte un beţişor de îngheţată. Aşterneţi folie alimentară pe o farfurie plată sau o tavă, aranjaţi bananele şi daţi-le la congelator pentru 15 minute. 2. Sfărâmaţi alunele cu ajutorul unui cuţit. Rupeţi ciocolata bucăţele mici, topiţi pe baia de abur, adăugaţi uleiul, amestecaţi. 3. Treceţi fiecare banană prin ciocolată, lăsaţi să se răcească, repetaţi procedura, apoi treceţi prin alunele mărunţite. Puneţi bananele înapoi pe tavă şi lăsaţi-le la congelator pentru încă 30 de minute.MOD DE PREPARARE