Copilul dumneavoastră nu mănâncă suficiente fructe și nu știți cum să-l mai “păcăliți” ca să le îndrăgească? Cea mai bună soluție este introducerea lor în rețete dulci, dar sănătoase. Pentru că zmeura e fructul vedetă a acestei luni, vă propunem două deserturi răcoritoare care-l vor cuceri și pe piciul dvs.!
Tartă mousse din zmeură de la Valerie's Food
Mod de preparare:
- Puneți zmeura într-o cratiță, turnați deasupra zahărul și puțină esență de vanilie. Fierbeți totul câteva minute la foc mic, până se dizolvă zahărul.
- Luați zmeura de pe foc și cu ajutorul unui blender de mână sau cu unul obișnuit zdrobiți-o bine.
- Apoi strecurați zmeura printr-o sită, în așa fel încât să primiți o consistență fină, fără semințe.
- Cât se răcește un pic sosul de zmeură, puneți gelatină în 100 de ml de apă rece. După care lăsați-o să se umfle câteva minute sau procedați conform instrucției de pe ambalaj.
- Când sosul de zmeură este călduț, adăugați în el gelatina și amestecați bine cu ajutorul unui tel până se dizolvă complet, după care lăsați compoziția să se răcească la temperatura camerei.
- Între timp, rupeți biscuiții în bolul unui blender și mărunțiți-i bine. Apoi adăugați untul topit, după care mai mixați puțin, încât untul cu biscuiții să se lege și să primiți o consistență de nisip umed.
- Răsturnați biscuiții într-o tavă cu fund detașabil cu diametrul de 15 cm și presați-i bine pe toată suprafața cu ajutorul unei linguri în așa fel încât să obțineți un strat uniform. Puneți tava la frigider.
- Turnați smântâna dulce într-un bol și începeți să o mixați, adăugând treptat zahăr pudră. Mixați totul bine până când smântâna devine pufoasă.
- Când sosul din zmeură s-a răcit complet, adăugați treptat frișca și încorporați-o lent.
- Turnați mousse-ul în formă peste crusta de biscuiți și puneți-o la frigider pentru 4-6 ore sau peste noapte.
- Scoateți tarta din formă și decorați-o cu zmeură proaspătă și mentă. Poftă bună!
Smoothie cu zmeură și semințe de chia
Mod de preparare:
Puneți toate ingredientele în blender și mixați-le până la omogenizare, apoi puneți-le într-un pahar și lăsați compoziția la frigider pentru câteva ore. Serviți cu plăcere!