Cum pregătim sosuri pentru salate benefice pentru sănătate: 3 rețete delicioase

Cum pregătim sosuri pentru salate benefice pentru sănătate: 3 rețete delicioase

-
//
03.12.2014

Ce sosuri pentru salate folosiți de regulă? Maioneză, smântână, ulei de măsline sau de floarea soarelui? Cu siguranță doriți să încercați ceva nou. Pregătiți trei sosuri diferite, care la sigur vor fi pe placul familiei dvs..

1. Sos clasic pentru salate

Cum pregătim sosuri pentru salate benefice pentru sănătate: 3 rețete delicioase

Preparare:

Într-un bol nu prea mare bateți sucul de lămâie cu sare și piper. Continuând să bateți, turnați uleiul de măsline. La amestecul obținut puteți adăuga puțin muștar. Acest sos se potrivește pentru salatele verzi și de legume.

2. Sos cu cașcaval tare

Cum pregătim sosuri pentru salate benefice pentru sănătate: 3 rețete delicioase

Preparare:

Radeți cașcavalul prin răzătoare măruntă. Usturoiul se curăță și se pisează împreună cu fileul de anșoa. Smântâna se amestecă cu iaurt și cașcaval. Se adaugă usturoiul cu anșoa. Se toarnă oțet după gust și se presară piperul. Puteți condimenta cu sare, însă sosul și așa va avea suficientă sare de la cașcaval și anșoa. Sosul se potrivește pentru paste, dar și pentru salatele de legume cu cașcaval cu gust neutru.

3. Sos aioli

Cum pregătim sosuri pentru salate benefice pentru sănătate: 3 rețete delicioase

Preparare: 

Într-un bol adânc se amestecă usturoiul zdrobit, gălbenușurile, sarea, piperul, sucul de lămâie; se amestecă doar într-o direcție. Fără a înceta să amestecați, picurați uleiul, după care turnați-l, până când sosul nu se va transforma într-o emulsie.

Pentru a evita coagularea sosului, uleiul și gălbenușurile trebuie să fie de temperatura camerei. Dacă sosul totuși s-a coagulat, picurați o lingură mică de apă caldă și bateți nu prea energic. Sosul se potrivește cu salatele din cartofi și carne sau cu fructe de mare.