Clafoutis cu ouă şi vişine

Clafoutis cu ouă şi vişine

-
//
06.07.2018

Tartele, la fel ca orice alte bucate, pot fi sănătoase, dacă ingredientele dăunătoare sunt înlocuite cu unele sănătoase. AStăzi îți propunem un clafoutis delicios și cu puține calorii.

Clafoutis cu ouă şi vişine

Ingrediente:

  • vişine proaspete sau congelate 400 g
  • ouă 4 buc.
  • sirop de arţar 40 g
  • lapte 400 ml
  • vanilie 1 linguriţă
  • făină integrală 80 g
  • agent de afânare 1 linguriţă
  • sare după gust
  • unt pentru uns tava

Clafoutis cu ouă şi vişine

Mod de preparare:

Se încălzeşte cuptorul până la 180 de grade. O tavă de copt de dimensiuni medii se unge cu unt sau ulei de cocos. Se pun vişinele la fundul tăvii. Vişinele congelate se dezgheaţă preventiv şi se scurg de suc. Celelalte ingrediente se amestecă până când se obţine o masă omogenă cu ustensilele pe care le avem la îndemână – tel, blender sau mixer. Se obţine un aluat subţire, ca şi cel pentru clătite. Masa omogenă se toarnă peste vişine şi se pune la copt pentru 35 de minute sau până când se va rumeni. Se lasă să se răcească complet, după care poare fi tăiată.

Sursa: omaactiv.md