Răcoritoare și delicioasă, această prăjitură combină aromele ușor sărate cu cele dulci, pentru a crea un adevărat paradis al gustului.
Ingrediente:
- 2 ½ cești covrigei sărați, ușor striviți;
- 3 linguri zahăr;
- 1/2 ceașcă unt, topit;
- 225 g cremă de brânză, moale;
- 1/2 ceașcă zahăr;
- 1 lingură suc de lămâie;
- 225 g frișcă;
- 170 g jeleu de zmeură;
- 2 căni apă;
- 4 cești zmeură congelată.
Mod de preparare:
Încălzește cuptorul la 170 de grade. Combină covrigeii, zahărul și untul într-un castron mare. Toarnă amestecul într-o tavă, apăsând bine pe fund, pentru a forma un blat. Coace 12 minute, apoi răcește complet.
Într-un alt castron, bate brânza, sucul de lămâie și 1/2 ceașcă zahăr. Împăturește frișca și împrăștie amestcul peste blatul de covrigei. Fierbe 2 cești de apă și amestecă mixul de jeleu până se dizolvă. Ia de pe foc și amestecă zmeura. Toarnă mixtura peste stratul de brânză și dă la frigider timp de 2-4 ore.
Sursa