MOD DE PREPARARE
- Curăţaţi şi tocaţi ceapa, căliţi-o în tigaie într-o lingură de ulei încins.
- Adăugaţi mazărea, un pic de sare, amestecaţi.
- Acoperiţi cu un capac şi înăbuşiţi la foc mic 10 min.
- Condimentaţi cu piper şi răciţi.
- Bateţi ouăle cu laptele şi un praf de sare.
- În compoziţia de ouă turnaţi mazărea şi ceapa şi amestecaţi bine.
- Cu uleiul rămas ungeţi 8 mici forme de checuri cu diametrul de 5-6 cm şi turnaţi compoziția de ouă şi mazăre.
- Încălziţi cuptorul până la 180 ºС. Aranjaţi formele pe o tavă şi coaceţi 10 minute, până compoziţia de ouă devine pufoasă, iar checurile se rumenesc.
- Scoateţi checurile din cuptor, lăsaţi-le să se răcească şi serviţi.