Dacă ai probleme cu glicemia sau cu greutatea, încearcă această reţetă de chec cu banane şi ciocolată. E un răsfăţ pe care ţi-l poţi permite.
Ingrediente:
- 250 g făină;
- 4 banane bine coapte;
- 200 g unt topit;
- 3 ouă;
- îndulcitor pudră, după gust;
- 1 linguriţă rasă scorţişoară;
- 1 praf de sare;
- pliculeţ praf de copt;
- ½ păstaie de vanilie;
- 50 g fulgi de ciocolată fără zahăr;
- unt, pentru uns tava.
Mod de preparare:
Cureţi bananele, una o tai în două pe lung, iar pe celelalte le faci piure. Cerni făina cu praful de copt şi cu sarea.
Mixezi ouăle cu îndulcitorul şi cu vanilia până obţii o cremă, torni untul în fir subţire, mixând continuu, apoi încorporezi, cu o paletă, făina şi scorţişoara. Adaugi piureul de banane şi omogenizezi.
Ungi o tavă de chec cu unt, răstorni aluatul, aşezi banana tăiată, presari fulgii de ciocolată şi dai la cuptorul încins 45-55 de minute sau până trece testul cu scobitoarea.
Sursa