Chahohbili

Chahohbili

-
//
21.09.2016

Chahohbili este un fel tradițional georgian, cu origini străvechi, încă din timpurile dinaintea lui Columb, când pe continentul nostru roșiile nu erau cunoscute. Pentru a conferi sosului acreala caracteristică, era folosit tklapi din corcoduși sau cornus, uscate sub formă de paste. Dacă aveți posibilitatea, cumpărați uțho-suneli, un condiment tradițional georgian, specific pentru chahohbili. Și puiul, desigur, trebuie să fie de casă, și nu broiler fără gust.

Chahohbili

MOD DE PREPARARE

1. Tranșați puiul. Încălziți untul într-o tigaie mare sau o cratiță cu fund gros, adăugați bucățile de pui și prăjiți-le la foc mediu pe toate părțile, până se rumenesc. Puneţi capacul, reduceți focul și lăsați să se înăbușe până carnea este pe jumătate gata.

Chahohbili

2. Curățați și tăiați ceapa în felii subțiri. Adăugați-o peste carne și amestecați.

Chahohbili

3. Opăriți roșiile, curățați-le. Tăiați roșiile bucăţele sau dați-le printr-o răzătoare mare.

Chahohbili

4. Adăugați roșiile la carne, aduceți la fierbere, acoperiți cu capacul și înăbușiți până carnea este aproape gata. Tocați mărunt verdeața, tulpinile tăiați-le separat.

Chahohbili

5. Curățați usturoiul și tăiați-l bucăți mari. Curățați și tăiați ardeii chili. Pasați ardeii, usturoiul și tulpinile de verdeață într-o pastă, sărați.

Chahohbili

6. Adăugați în tigaie verdeață, pasta obținută și uțho-suneli. Condimentați cu sare și piper. Gătiți până se înmoaie carnea. Chahohbili se servește fierbinte.

Chahohbili

Chahohbili

Sursa