Rețeta de astăzi îi aparține unui fost concurent al celebrei emisiuni din România, MasterChef. Clujeanul Paul Siserman a câștigat recent Marele Premiu Internaţional al Tonului Roşu, o competiție gastronomică de talie internațională. Ei bine, după așa o prezentare, e timpul să trecem la mâncare. Vezi în continuare rețeta de ardei umpluți dată de chef.
Ingrediente ardei umpluți:
2 ardei grași (de culori diferite)
200 grame carne tocată
1/4 cană de orez
1/4 ceapă
1 cățel de usturoi
1 lingură ulei de măsline
1/2 lingură oregano uscat
1 lingură mentă uscată
1/4 lămâie
1 ou
1 roșie mare
2 linguri pastă de tomate
2 linguri de feta (opțional)
sare și piper
Mod de preparare ardei umpluți:
1. Curățați ceapa și usturoiul și tocați-le mărunt, spălați și scurgeți orezul, după care încingeți uleiul într-o cratiță.
2. Sotați ceapa și usturoiul, adăugați carnea și rumeniți-o ușor. Ulterior, se adaugă orezul și se rumenește până devine sticlos.
3. E timpul să asezonați totul cu mentă și oregano, sare și piper – după gust.
4. Adăugați 1 lingură de pastă de tomate. Luați amestecul de pe foc și, după ce se răcorește, încorporați un ou în el.
5. Decupați partea de sus a ardeilor, îndepărtați cotorul și semințele din interior, dar păstrați capacul. Decojiti roșia și tocați-o mărunt. Ungeți un vas termorezistent înalt sau o cratiță cu puțin ulei. Puneți roșia tocata pe fundul vasului. Umpleți ardeii cu amestecul de carne tocată, puneți-le capacele și așezați-i, unul lângă altul, în vas.
6. Tăiați lămâia bucăți, pe lungime, și introduceți bucățile printre ardei. Amestecați restul de pastă de tomate cu apă și turnați-o printre ardei. ( Nu umpleți vasul).
7. Acoperiți vasul și introduceți-l în cuptorul preîncălzit la 180 de grade, pentru 90 de minute. În ultimele 15 minute ridicați capacul, pentru a permite ardeilor să se rumenească la suprafață. Ardeii umpluți se servesc calzi, la temperatura camerei sau chiar reci, cu feta sfărâmată peste.
Chef Paul Siserman vă dorește poftă bună!
Sursa