Carpaccio din creveți cu fenicul și sos de citrice de la Victor Apasiev

Carpaccio din creveți cu fenicul și sos de citrice de la Victor Apasiev

-
//
13.05.2014

Bucătarul șef al restaurantului „Tarantino”, Victor Apasiev vrea să bucure toate doamnele cu “Carpaccio din creveți cu fenicul și sos de citrice”:

Carpaccio din creveți cu fenicul și sos de citrice de la Victor Apasiev

Rețeta Carpaccio din creveți cu fenicul și sos de citrice

Carpaccio din creveți cu fenicul și sos de citrice de la Victor Apasiev

Aveți nevoie de (porția pentru 1 persoană, 150 g):

6 creveți
12 g mix de salată
25 g fenicul
30 g sos de portocale
Sare, piper după gust
Ulei de măsline

Cum se prepară:

1. Sosul de portocale: se storc câteva portocale. Se evaporă sucul amestecat cu zahăr până se obține un sos dens. Sosul se răcește, se amestecă cu uleiul de măsline (într-o cantitate de 2 ori mai mică decât cantitatea sosului de portocale).

2. Creveții se opăresc, se condimentează cu sare, piper, se adaugă puțin ulei de măsline (3g), se răcesc, și se bat.

3. Creveții se așează pe farfurie, se toarnă peste ei 2/3 din sosul de portocale. Mixul de salată cu feniculul feliat subțire se amestecă cu restul sosului și se așează peste creveți.

Poftă bună!