Astăzi vă prezentăm o rețetă simplă și destul de rapidă pentru o cină liniștită în familie. Folosirea mușchiulețului de porc permite reducerea la minimum a timpului de pregătire a bucatelor. Această carne este perfectă cu piure de cartofi sau orez fiert.
MOD DE PREPARARE
1. Tăiem ciupercile în bucățele de mărime medie.
2. Tocăm ceapa mărunt. Carnea o tăiem în bucățele cu latura de 2-2,5 cm. O punem într-un bol. Adăugăm sare, piper și jumătate din cantitatea de paprică. Amestecăm.
3. Prăjim carnea în două partide la foc iute, amestecând permanent, până se rumenește, câte aproximativ 5 minute pentru fiecare partidă. Mutăm carnea pe o farfurie.
4. Turnăm într-o cratiță 1 lingură de ulei. Punem ciupercile și le prăjim până se rumenesc, aproximativ 5-7 minute. Mutăm pe o farfurie.
5. Punem în tigaie ceapa și prăjim, amestecând, până devine semitransparentă, aproximativ 5 minute. Adăugăm usturoiul, cimbrul și restul de paprica și prăjim încă 1 minut.
6. Adăugăm în cratiță roșiile strivite cu o lingură, împreună cu sucul, și bulionul. Aducem la fierbere și fierbem la foc mare timp de 7-8 minute.
7. Punem în cratiță carnea și ciupercile. Reducem focul și înăbuşim în decurs de 10 minute, până se înmoaie carnea. Închidem focul și adăugăm smântâna. Amestecăm și servim imediat.