MOD DE PREPARARE
Pasul 1
Tocaţi nucile mărunt. Mărunţiţi în blender fulgii de ovăz. Turnaţi-i într-un bol, adăugaţi făina cernută, zahărul vanilat şi nucile.
Pasul 2
Bateţi untul înmuiat şi zahărul cu ajutorul unui mixer, până obţineţi o masă omogenă de culoare albă. Continuând să bateţi, turnaţi cu atenţie ouăle. Adăugaţi compoziţia de făină şi nuci, frământaţi aluatul.
Pasul 3
Puneţi aluatul pe suprafaţa de lucru presărată cu făină şi rulaţi o turtă cu grosimea de 1 cm. Cu ajutorul formelor, decupaţi din aluat prăjiturele de diferite forme. Aranjaţi-le pe o tavă de copt acoperită cu foaie de pergament unsă cu unt şi coaceţi în cuptorul încălzit la 180 °C aproximativ 20 minute.
Pasul 4
Decoraţi prăjiturile fierbinţi cu glazură de zahăr sau ciocolată topită. Presăraţi cu fulgi de ovăz.
Sfat:
Glazura de zahăr se pregăteşte astfel: dizolvaţi zahărul pudră într-o cantitate mică de suc de lămâie până la consistenţa unei smântâni grase. Cu ajutorul unor periuţe, aplicaţi pe biscuiţi un strat uniform de glazură sau executaţi diverse desene.