Biscuiţi de ovăz

Biscuiţi de ovăz

-
//
03.12.2015

Biscuiţi de ovăz

MOD DE PREPARARE

Pasul 1

Tocaţi nucile mărunt. Mărunţiţi în blender fulgii de ovăz. Turnaţi-i într-un bol, adăugaţi făina cernută, zahărul vanilat şi nucile.

Pasul 2

Bateţi untul înmuiat şi zahărul cu ajutorul unui mixer, până obţineţi o masă omogenă de culoare albă. Continuând să bateţi, turnaţi cu atenţie ouăle. Adăugaţi compoziţia de făină şi nuci, frământaţi aluatul.

Pasul 3

Puneţi aluatul pe suprafaţa de lucru presărată cu făină şi rulaţi o turtă cu grosimea de 1 cm. Cu ajutorul formelor, decupaţi din aluat prăjiturele de diferite forme. Aranjaţi-le pe o tavă de copt acoperită cu foaie de pergament unsă cu unt şi coaceţi în cuptorul încălzit la 180 °C aproximativ 20 minute.

Pasul 4  

Decoraţi prăjiturile fierbinţi cu glazură de zahăr sau ciocolată topită. Presăraţi cu fulgi de ovăz.

Sfat:

Glazura de zahăr se pregăteşte astfel: dizolvaţi zahărul pudră într-o cantitate mică de suc de lămâie până la consistenţa unei smântâni grase. Cu ajutorul unor periuţe, aplicaţi pe biscuiţi un strat uniform de glazură sau executaţi diverse desene. 

Biscuiţi de ovăz

Sursa