Roșiile se combină perfect cu dovleceii, pe lângă faptul că înfrumusețează orice fel de mâncare. Acest tort cu roșii este foarte aspectuos, dar dacă îl mai completați cu cașcaval, obțineți un aperitiv sățios și deosebit de gustos.
Ingrediente:
2-3 dovlecei medii
2 ouă
2 roșii
200 gr de cașcaval
200 gr de făină
200 ml de maioneză sau smântână fermentată
1 legătură de mărar
3 căței de usturoi
sare și piper – după gust
ulei.
Mod de preparare:
1. Pentru început, pregătiți blaturile pentru tort. Din această cantitate de ingrediente obțineți 7-8 blaturi, în dependență de diametrul tigăii dumneavoastră.
2.Curățați dovleceii de coajă și dați-i prin răzătoarea mare. Adăugați sare, piper și ouă, apoi amestecați.
3. Încorporați făina și mai amestecați o dată. Aluatul trebuie să aibă consistența smântânei dense.
4. Prăjiți clătitele pe ambele părți pe o tigaie încinsă cu ulei. Grosimea fiecărei clătite trebuie să fie de 0,5 cm. Lăsați clătitele să se răcească. Sfat: balturile se răcesc mai rapid dacă le aranjați câte unul pe un prosop de hârtie.
5. Pregătiți crema pentru tortă. Tocați mărarul și amestecați-l cu maioneza sau smântâna, condimentați cu sare și piper, după gust, și adăugați usturoiul dat prin presă.
6. Treceți cașcavalul prin răzătoarea mare și tăiați roșiile rondele.
7. Tapetați tava cu hârtie de copt și montați tortul. Ungeți un blat de dovlecel cu cremă, adăugați un strat de roșii și presărați cașcaval. Repetați straturile până la ultimul blat, pe care îl ungeți cu cremă și îl presărați cu cașcaval.
8. Coaceți tortul în cuptorul preîncălzit până la 200°C timp de aproximativ 30 de minute.
9. Lăsați tortul să se răcească, pentru că se servește ca gustare rece.
Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!
Sursa