Achma – tartă georgiană cu gust excelent

Achma – tartă georgiană cu gust excelent

-
//
17.10.2016

Achma este o tartă georgiană foietată cu brânză, gătită din câteva straturi de aluat, fierte în prealabil. Pentru o gustare excelentă la cină sau dejun, aveţi nevoie de câteva ingrediente simple şi un sfert de oră, restul le face cuptorul.

Achma – tartă georgiană cu gust excelent

MOD DE PREPARARE

1. Încălziţi cuptorul aragazului la 175 °С. Bateţi uşor ouăle într-un bol mare, turnaţi chefirul şi amestecaţi. Săraţi puţin.

2. Mărunţiţi cele două tipuri de brânză cu furculiţa, amestecaţi, condimentaţi puţin cu piper. La dorinţă, adăugaţi verdeaţa tocată mărunt.

Achma – tartă georgiană cu gust excelent

3. Ungeţi cu ulei forma dreptunghiulară de copt (cu dimensiunile de 20 x 30 cm). Aranjaţi în formă o foaie de lavash în aşa fel încât aceasta să atârne peste marginile formei. Turnaţi 3-4 linguri de amestec de chefir şi ungeţi uniform lavash-ul, apoi adăugaţi o treime din umplutura de brânză. Acoperiţi cu următoarea foaie de lavash, stropiţi din nou cu 3-4 linguri de amestec de chefir.

Achma – tartă georgiană cu gust excelent

4. Repetaţi straturile, ultimul fiind lavash-ul. Aranjaţi şi tăiaţi marginile primei foi, turnaţi restul de chefir şi distribuiţi pe suprafaţa tartei bucăţele de unt.

Achma – tartă georgiană cu gust excelent

5. Daţi forma cu achma în cuptor şi coaceţi 35-40 de minute, până capătă o culoare aurie. Scoateţi tarta din cuptor şi lăsaţi în formă să se răcească puţin. Serviţi caldă sau rece.

Achma – tartă georgiană cu gust excelent

Sursa