Achma este o tartă georgiană foietată cu brânză, gătită din câteva straturi de aluat, fierte în prealabil. Pentru o gustare excelentă la cină sau dejun, aveţi nevoie de câteva ingrediente simple şi un sfert de oră, restul le face cuptorul.
MOD DE PREPARARE
1. Încălziţi cuptorul aragazului la 175 °С. Bateţi uşor ouăle într-un bol mare, turnaţi chefirul şi amestecaţi. Săraţi puţin.
2. Mărunţiţi cele două tipuri de brânză cu furculiţa, amestecaţi, condimentaţi puţin cu piper. La dorinţă, adăugaţi verdeaţa tocată mărunt.
3. Ungeţi cu ulei forma dreptunghiulară de copt (cu dimensiunile de 20 x 30 cm). Aranjaţi în formă o foaie de lavash în aşa fel încât aceasta să atârne peste marginile formei. Turnaţi 3-4 linguri de amestec de chefir şi ungeţi uniform lavash-ul, apoi adăugaţi o treime din umplutura de brânză. Acoperiţi cu următoarea foaie de lavash, stropiţi din nou cu 3-4 linguri de amestec de chefir.
4. Repetaţi straturile, ultimul fiind lavash-ul. Aranjaţi şi tăiaţi marginile primei foi, turnaţi restul de chefir şi distribuiţi pe suprafaţa tartei bucăţele de unt.
5. Daţi forma cu achma în cuptor şi coaceţi 35-40 de minute, până capătă o culoare aurie. Scoateţi tarta din cuptor şi lăsaţi în formă să se răcească puţin. Serviţi caldă sau rece.