Ce poate fi mai gustos decât copturile de casă? Chiar și persoanele, care evită să consume produse făinoase, nu vor rezista în fața mirosului ademenitor al copturilor. Vă propunem 8 rețete simple, care vă vor ajuta să coaceți cele mai gustoase delicii. Notați aceste rețete și fiți sigură că rezultatul nu va dezamăgi. Chiar dacă până acum nu v-a reușit să faceți un aluat bun, acum veți reuși neapărat – secretul se ascunde în proporțiile calculate corect.
1. Aluat cu chefir și cașcaval
Dacă veți rade cașcavalul prin răzătoare mare, veți obține un aluat perfect pentru prăjitură și crenvuști în aluat, iar dacă prin răzătoarea măruntă – puteți prepara alte copturi mai mici. De exemplu, cornuri.
2. Aluat cu smântână
În fiecare casă pot fi găsite produsele necesare pentru prepararea acestui aluat, care este perfect pentru pateuri cu diverse umpluturi.
3. Aluat cu drojdie și chefir
Aluatul nu este gras, este pufos și se potrivește pentru copturile ne dulci. Drojdiile se dizolvă în chefirul de temperatura camerei. După care se adaugă restul ingredientelor și se frământă aluatul. Se lasă pentru 1-1,5 oră pentru ca să crească.
4. Aluat cu chefir (timp de cinci minute)
Bicarbonatul de sodiu se stinge în chefir, se adaugă ouăle, sarea, făina și se amestecă bine. Aluatul se primește pufos și absolut nu este gras. Umplutura pentru copturile din acest aluat trebuie să fie umede.
5. Aluat de cozonac cu drojdie
Drojdiile se dizolvă în zărul călduț. Margarina se topește. Se frământă aluatul din toate ingredientele, se pune la frigider. Aluatul nu se face vârtos, pentru că margarina la frigider se va întări foarte repede. Cel mai bine este să preparați aluatul peste noapte, iar de dimineață veți putea deja să coaceți.
6. Aluat cu drojdie
Drojdiile se dizolvă în laptele călduț, se adaugă sarea, zahărul, uleiul și făina. Totul se amestecă bine, se pune într-o pungă și se leagă la gură, lăsând loc pentru ca aluatul să crească. Se pune la frigider și se lasă peste noapte. Acest aluat este perfect pentru copturi, dar și plăcinte prăjite.
7. Aluat cu drojdii și bicarbonat de sodiu care niciodată nu dezamăgește
Drojdiile se dizolvă în 50 gr. de apă călduță, se adaugă margarina topită, ouăle bătute cu zahărul, smântâna cu bicarbonatul de sodiu și sarea. Se amestecă foarte bine și se adaugă făina. Aluatul nu trebuie să fie vârtos. Se lasă pentru 10 minute să se odihnească. După care din aluat se fac bile, se acoperă cu un prosop și se lasă pentru cca 40 de minute. Ulterior, puteți începe să coaceți.
8. Aluat cu brânză
Făina se amestecă cu sarea și bicarbonatul de sodiu. Separat se bate untul cu zahărul, se adaugă brânza, oul și se amestecă bine. Se frământă un aluat nu prea vârtos. Copturile din aluat cu brânză sunt fine și delicioase. Este un aluat perfect pentru turte și prăjituri dulci.
Aceste minunate rețete vă vor salva nu o singură dată. Păstrați-le și nu ezitați să le împărtășiți prietenelor, din moment ce copturile de casă nu lasă pe nimeni indiferent.