5 secrete ale bucătăriei italiene: care sunt beneficiile

5 secrete ale bucătăriei italiene: care sunt beneficiile

-
//
24.02.2015

1. Folosirea produselor proaspete de sezon. Diversitatea legumelor și a verdețurilor fac bucatele italiene nu doar gustoase, dar și foarte benefice pentru sănătate. 

5 secrete ale bucătăriei italiene: care sunt beneficiile

2. Simplitatea și rapiditatea în preparare. Nici o altă bucătărie tradițională nu se poate lăuda cu astfel de rețete ușor de preparat. Orice pastă, de exemplu, poate fi pregătită timp de 20 de minute, asta pentru că inițial ”aluatul” în diverse forme a început să fie uscat pentru ca să fie luat cu sine în călătorii lungi: acest aluat putea fi fiert foarte repede, se adăuga un sos - și prânzul era gata. 

3. Diversitatea. Doar la prima vedere se poate crea impresia, că în Italia se gătește doar pasta, pizza și risotto. În realitate, în baza acestor bucate pot fi preparate o mie de mâncăruri. Iar pentru aceasta este nevoie doar să schimbi sosul– aici numărul lor se ridică la cca 10000 de feluri: cu pește, fructe de mare, carne, ciuperci, legume și chiar fructe. 

4. Beneficiul pentru sănătate. Bucătăria italiană propune o macroprelucrare minimă a produselor. Iar grație acestui fapt, produsele păstrează toate substanțele nutritive și vitaminele. O varietate de salate din legume proaspete și coapte la grătar cu ulei de măsline vă vor ajuta să vă mențineți în formă. Totodată, cea mai populară carne în Italia este cea de vițel – care la fel este una dietetică. 

5 secrete ale bucătăriei italiene: care sunt beneficiile

5. Utilizarea condimentelor și mirodeniilor naturale. Un gust unic și irezistibil bucatele italiene îl capătă grație folosirii unei varietăți de condimente, însă doar naturale. Practic, toate acestea au proprietăți medicinale.