mamaplus.md

5 feluri de bucate care nu trebuie să-ți lipsească de pe masa de Revelion

-
//
29.11.2018

Dacă petreci sărbătorile acasă, va trebui să te ocupi tu de masa de Crăciun sau Revelion. Ești în pană de idei și nu știi cu ce să-ți mai impresionezi familia, dar și oaspeții? Îți propunem noi câteva rețete delicioase!

Costițe de porc 

INGREDIENTE:

-1 kg costițe de porc

-2 linguri de muștar

-2 linguri de ketchup

-sare

-piper negru măcinat

-boia de ardei

-ulei vegetal

-legume pentru garnitură (cartofi, ceapă, morcov)

MOD DE PREPARARE:

1. Spălați bine costițele. Tăiați-le porții mai mici.

2. Amestecați muștarul cu ketchup-ul, uleiul și condimentele după gust. Frecați carnea cu marinada obținută.

3. Aranjați costițele într-un bol. Acoperiți-l cu folie alimentară și dați carnea la frigider pentru 2 ore.

4. Curățați, tăiați și prăjiți înăbușit legumele într-o tigaie cu ulei încins. Aranjați în tava de copt legumele.

5. Așezați costițele pe legume și coaceți-le în cuptorul bine preîncălzit, până vor fi gata. Serviți costițele fierbinți, cu smântână, iaurt și verdeață tocată.

mamaplus.md

Tartalete festive cu umplutură după gust

În calitate de umplutură puteți folosi salata preferată. La dorință, puteți pregăti o umplutură clasică, din piept de pui și ciuperci chapignon cu ceapă, prăjite înăbușit în smântână. Potriviți cu condimente după gust.

mamaplus.md

Profiteroluri cu ficăței de pui

Pentru a pregăti umplutura, prăjiți ficățeii de pui într-o tigaie cu ulei încins. Prăjiți ceapa tocată într-o tigaie încinsă cu unt. Dați ficățeii și ceapa prăjită prin mașina de tocat carne. Potriviți umplutura cu condimente, verdeață și puțin vermut.

mamaplus.md

Salată cu carne de vită

Un aperitiv deosebit de delicios, ce se prepară foarte simplu. Amestecați carnea de vită fiartă cu ceapa tocată, morcovul tăiat pai și țelina. Potriviți cu oțet de mere și ulei de măsline.

mamaplus.md

Cartofi gratinați

INGREDIENTE:

-12 cartofi

-2 pahare de frișcă cu nivel înalt de grăsime

-2 căței de usturoi

-50 g de unt

-sare

-piper negru măcinat

-cașcaval ras

-ulei vegetal

-nucșoară

MOD DE PREPARARE:

1. Curățați și spălați cartofii. Tăiați-i rondele. Aranjați-le într-o formă de copt, preventiv unsă cu ulei. Presărați-i cu sare și piper negru măcinat.

2. Presărați cu nucșoară și turnați în formă frișca. Așezați în formă untul, tăiat bucăți mici și presărați cu cașcaval ras.

3. Dați forma la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 200°C și coaceți până cartofii vor fi gata. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte.

mamaplus.md