Pentru că maioneza din magazine nu este nici pe departe sănătoasă, Valerie's Food vă propune 3 tipuri de maioneză: una clasică, alta cu usturoi și lămâie, iar a 3-a e cu pătrunjel și busuioc.
Maioneză clasică:
- 2 gălbenușuri
- 200 ml. – ulei de floarea soarelui
- 1 linguriță – muștar
- ½ linguriță – sare
- 2 linguri – oțet de mere sau oțet de vin alb
Maioneză cu usturoi și lămâie:
- 2 gălbenușuri
- 200 ml. – ulei de floarea soarelui
- 1 linguriță – muștar
- ½ linguriță – sare crunjoasă
- 2 linguri – suc de lămâie
- Coaja de la o lămâie
- 2-3 – căței de usturoi
Maioneză cu verdeață:
- 2 gălbenușuri
- 200 ml. – ulei de floarea soarelui
- 1 linguriță – muștar
- ½ linguriță – sare crunjoasă
- 2 linguri – oțet de mere sau oțet de vin alb
- mână – pătrunjel și busuioc proaspăt
Modurile de preparare, le găsiți pe blogul valeriesfood.md