Alegerea secției sportive pentru copil, este o sarcină deloc ușoară. Pentru va sportivul în creștere să poată estima ce antrenamente îi plac mai mult, părinții ar trebui să-l înscrie la mai multe școli sportive. Și dacă, la moment, sunteți în căutarea unei secții potrivite, de ce să nu atrageți atenția la cel mai popular gen de sport din lume – fotbalul? Vom examina toate avantajele fotbalului, de asemenea, vă vom spune unde, în Chișinău, copilul dumneavoastră poate învăța să joace fotbal.

Creștem un sportiv. Unde putem înscrie copilul la fotbal? Lista ofertelor din Chișinău

Scopul principal al părinților care-și înscriu copiii la școala sportivă este de a întări organismul copilului. Nu încape îndoiala, fotbalul oferă această posibilitate. Alergări, sărituri, exerciții de îndeletnicire, reacție și coordonare asigură dezvoltarea tuturor grupurilor de mușchi, fortifică sistemul cardiovascular și, neapărat, sporește imunitatea. Este clar, copiilor contemporani le lipsește mișcarea, ei nu cheltuiesc suficientă energie, pe când natura ne-a creat pentru a ne mișca, de aceea, fotbalul, care reprezintă în sine un complex de antrenamente, are doar beneficii pentru organism.

Următorul moment – solicitarea intelectuală. Așa s-a creat că majoritatea femeilor nu percep complexitatea fotbalului, de aceea, de multe ori, mamele înțeleg această activitate ca pe o posibilitate de a avea grijă de corp. Însă, antrenamentele de fotbal sunt mult mai multilaterale decât poate părea la prima vedere. În fotbal este importantă tactica, capacitatea de a gândi și lua decizii. Comparativ cu simulatoarele, cu ajutorul cărora maturii își fortifică mușchii, fotbalul permite ”fortificarea creierului”, ceea ce va avea un impact pozitiv asupra reușitei școlare și gradul de inteligență al copilului.

Creștem un sportiv. Unde putem înscrie copilul la fotbal? Lista ofertelor din Chișinău

Nu putem să nu spunem că fotbalul influențează asupra formării calităților personale ale individului. Sportul disciplinează, iar dacă copilul primește plăcere de la antrenamente, el va respecta regimul, va înțelege ce înseamnă responsabilitatea. Jocul pe teren este și o posibilitate de auto-exprimare. Psihologii remarcă că de multe ori, copiii pasionați de sport, dispun de calități de lider și învață să obțină rezultate nu doar în sport dar în orice activități pe care le încep.

În sfârșit, dacă vreți, fotbalul este o pregătire psihologică a copilului pentru viața matură. Pentru că fotbalul este un joc de echipă, la antrenamente, copilul învață să interacționeze cu alți jucători, să lupte pentru obținerea unui rezultat comun, să evalueze comportamentul adversarului, să analizeze situația. Aceste abilități de comunicare sunt necesare pentru interacțiunea cu societatea. În timpul meciurilor,

copilul cunoaște victoria și înfrângerea, adică se antrenează și psihicul lui, el înțelege că situațiile de viață sunt diferite și trebuie să fie gata pentru orice. Și, cel mai important, copilul învață că cu cât mai multe eforturi depune, cu atât mai bune sunt rezultatele ce la obține.

Creștem un sportiv. Unde putem înscrie copilul la fotbal? Lista ofertelor din Chișinău

Nimeni nu spune că atunci când înscrieți copilul la antrenamentele de fotbal trebuie să mizați că el va crește un fotbalist de mare performanță, este suficient că această activitate, și așa, vor avea beneficii de neprețuit. Dacă, însă, această pasiune a copilăriei va deveni profesie, copilul dumneavoastră va fi mulțumit pentru inițiativa pe care ați avut-o la timpul potrivit. Ne rămâne doar să vedem unde se va antrena viitorul fotbalist de performanță!

Școala sportivă specializată de fotbal (Manej)

 • Vârsta: de la 8 ani.
 • Costul: gratuit.

Adresa: or. Chișinău, str. A. Doga, 26.

Telefon: 022 450 679.

Școala republicană specializată de fotbal

 • Vârsta: de la 8 ani.
 • Costul: gratuit.

Adresa: or. Chișinău, str. n. Dimo, 13/4A.

Telefon: 022 443 528, 079455130.

Școala Specială pentru Copii și Tineri din Rezerva Olimpică №11

 • Vârsta: de la 7 ani.
 • Costul: gratuit.

Adresa: or. Chișinău, str. A. Russo, 57.

Telefon: 022 331 343, 022 271 571.

Școala Specială pentru Copii și Tineri din Rezerva Olimpică №12

 • Vârsta: de la 7 ani.
 • Costul: gratuit.

Adresa: mun. Chișinău, or. Vadul lui Vodă, str. Nistrului, 27.

Telefon: 022 416 058.

Școala Sportivă № 13 or. Cricova

 • Vârsta: de la 5-6 ani.
 • Costul: gratuit.

Adresa: mun. Chișinău, or. Cricova, str. I. Creangă, 31.

Telefon: 022 453 093.

Centrul de pregătire a fotbalistului tânăr ”Zimbru”

 • Vârsta: de la 6 ani.
 • Costul: de la 150 până la 400 de lei.

Adresa: or. Chișinău, str. Butucului,1.

Telefon: 022 760 865.

http://www.zimbru.md/ru/our_school

Clubul sportiv pentru copii și tineret ”Buiucani”

 • Vârsta: de la 6 ani.
 • Costul: 200 de lei pe lună.

Adresa: or. Chișinău, str. Ghidighici, 1/2.

Telefon: 022 757 801, 022 927 172.

www.buiucani.md

Clubul sportiv ”Steaua Ciocanei”

 • Vârsta: de la 6-7 ani.
 • Costul: 70 de lei pe lună.

Adresa: or. Chișinău, bd. Mircea cel Bătrân, 16.

Telefon: 079405658, 079592897.