Somnul perfect poate fi asigurat de o saltea selectată corespunzător, elasticitatea și forma pernelor, o pătură, dar este importantă și lenjeria de pat. Așternutul intră în contact direct cu pielea pe parcursul întregii nopți. Tocmai de aceea, țesătura și calitatea cusăturilor ar trebui să fie elementele principale la care să fii atent atunci când cumperi un set nou de lenjerie. Dacă pui preț pe sănătatea proprie și cea a întregii familii, ține cont de recomandările pe care le oferim în continuare.

mamaplus

Caracteristicile lenjeriei de pat 

Materiale

Lenjeriile de pat pot fi realizate dintr-o multitudine de materiale, în funcție de preferințe. Materialul și tipul țesăturii sunt cele două caracteristici care influențează calitatea unei lenjerii. Cu cât este mai rezistentă lenjeria de pat/cearşaful, cu atât calitatea este mai bună. Acordă o mare prioritate stofelor naturale. Aceste țesături au proprietăți hipoalergenice, lasă pielea să respire liber și absorb transpirația.

Satin: este moale și are suprafața lucioasă, răcoritor la atingere și destul de complicat la întreținere. Lenjeria de pat din satin trebuie spălată la temperatură și regim special, pentru a nu deteriora calitatea țesăturii.

In: țesătură durabilă și destul de practică, capabil să facă față la cel puțin 200 de spălări! Odată cu trecerea timpului, inul devine mai moale și mai elastic și nu se decolorează. În țesăturile care au la bază in se mai adaugă bumbac sau viscoză.

Bumbac: este probabil cel mai popular material pentru lenjeria de pat. Bumbacul este durabil, rezistent la uzură și nu este chiar atât de scump. Lenjeria de pat din bumbac menține căldura pe timp de iarnă, iar în sezonul cald asigură o bună circulație a aerului. Fiți atenți totuși, pe piață există atât bumbac scump care este și durabil, cât și bumbac ieftin, care se va decolora și se va uza chiar după prima spălare.

Producătorul și  caracteristicile generale

Pe piață există o mulțime de branduri cu lenjerii de pat, în mare parte este vorba despre fabrici din Rusia, Belarus, China și Turcia. În primul rând ar trebui să atrageți atenția la informația despre producător pe care o puteți găsi pe etichetă, urmând și compoziția materialului, mărimea, rezistența țesăturii și câteva recomandări privind îngrijirea lenjeriei (la ce temperatură maximă poate fi spălată, trebuie uscată în condiții speciale și dacă poate fi călcată). De asemenea, pe etichetă ar mai trebui să fie indicată și informație suplimentară despre producător: denumirea juridică, datele de contact și adresa. Fiți atenți la ambalaj, care ar trebui să fie calitativ.

Rezistența țesăturii. De acest factor depinde durata de viață a lenjeriei de pat. Ia în considerare faptul că va fi nevoie să o speli destul de des.

Mărimea lenjeriei de pat este foarte importantă, pentru că ar trebui să corespundă întocmai parametrilor în care se încadrează patul Dvs., precum și dimensiunilor pernelor și plapumei.

Țesături din care sunt confecționate lenjeriile de pat

Satin. Cea mai importantă caracteristică a satinului este aspectul lucios și neted. O parte din material este neted și strălucitor, iar cealaltă parte este mată și monotonă. Satinul nu se deteriorează dacă este spălat corespunzător și este o țesătură destul de durabilă.

Poplin. Țesătură subțire de bumbac mercerizat, cu firele de urzeală mai subțiri decât cele de băteală. Poplinul poate fi produs din bumbac, mătase, lână, vâscoză, poliester sau un amestec de fibre. Poplinul din bumbac este fin, lucios şi gros. Țesătura se remarcă prin rezistența în timp.

Jacquard. Când vine vorba de țesături fine, țesătura Jacquard a fost întotdeauna considerată una dintre cele mai bune din lume. Regii și reginele se învăluiau în această țesătură datorită luxului și a valorii ridicate. Țesătura Jacquard este cel mai complicat tip de țesătură datorită modului de realizare, alegerea ițelor realizându-se în funcție de model. Pentru a obține o țesătură de tip Jacquard se pot utiliza materii prime variate precum bumbac, mătase, in și sintetice.

Stambă. Deseori se folosește la confecționarea lenjeriei de pat pentru copii. Țesătura se spală ușor - poți scoate chiar și cele mai dificile pete - fără decolorare sau uzare. Țesătura are o textură mată pe ambele părți și rezistă până la 100 de spălări. 

Percale. O țesătură foarte rezistentă, care poate arăta bine chiar și după 1000 de spălări! Își menține bine aspectul în timp, fără pelete și decolorare. Este plăcută la atingere și foarte fină.

Batist. Se produce din bumbac, in sau satin, ceea ce îi asigură o textură fină și aerisită, o suprafață netedă și durabilă.

Lenjeria de pat din mătase are capacitatea de a menține temperatura -  pe timp de iarnă îți va fi cald și bine, iar vara va lăsa pielea să respre. Mătasea este o țesătură durabilă, fină și hipoalergenică.

MamaPlus.md a pregătit o listă cu producători și magazine de la noi unde puteți achiziționa seturi de lenjerie de pat calitativă și stilată.

Toate prețurile indicate mai jos sunt valabile la data publicării articolului: 22.10.2021

Lenjerie de pat stilată de la producătorul autohton Cottony  

mamaplus

Brandul COTTONY - producător autohton de lenjerie de pat care dispune de propriu atelier dotat cu stații de lucru performante și Showroom. Brandul pune la dispoziția cumpărătorilor lenjerii de pat de calitate înaltă confecționate din bumbac, Percale, Satin, Satin de Lux, Poplin și produce modele de orice dimensiune după parametri individuali.

Preț: seturi de lenjerii de pat de la 440 lei
Telefon: +373 787 88 855

Adresa:

 • Showroom, Chișinău, str. Ion Creangă, 6/2
 • Showroom, Chișinău, str. N. Zelinski, 6/1

Site
Facebook

O varietate de lenjerii de pat la DECOR PARK

mamaplus

La DECOR PARK găsești un spectru larg de obiecte de decor și textile. Unul din elementele principale pentru asigurarea confortului în locuință este lenjeria de pat. Decor Park propune lenjerii din bumbac, satin, in, țesături ecologice pentru orice buget, de la brandul italian Somma care se destinge printr-un design deosebit și țesături durabile și calitative.

Prețuri:

 • seturi de lenjerii de pat de la 380 lei
 • lenjerie de pat Shining Star – 800 lei
 • lenjerie de pat Casa Brava – 380 lei
 • lenjerie de pat Clasy – 650 lei

Telefon: +373 79 77 00 39
Adresa: Chișinău, str. Nadejda Russo, 17

Site
Facebook

Lenjerie de pat stilată de la JYSK Moldova

mamaplus

Dacă vrei să îți schimbi atmosfera din dormitor fără a cheltui o avere pe tapet, mobilier și accesorii, poți lua în considerare să faci o schimbare cu ajutorul lenjeriilor de pat, al așternuturilor sau al cearceafului. La JYSK ai o gamă actualizată constant de seturi de lenjerie de pat și așternuturi de pat la prețuri accesibile. Vei găsi lenjerii din bumbac sau de poliester pentru o îngrijire ușoară, precum și lenejrii de pat sofisticate din bumbac satinat și bumbac percal într-o varietate de opțiuni de culoare și design, permițându-ți să creezii dormitorul viselor tale în câteva minute. Tot aici găsești gamă variată de lenjerii de pat și așternuturi, de la lenjerii single sau duble din bumbac, bumbac satinat, până la lenjerii creponate sau cu țesătură plată, cu imprimeuri variate sau uni.

Prețuri:

 • lenjerie de pat creponată BEATE dublă - 399 lei
 • set din flanel + cearșaf MARCELA, o persoană - 299 lei
 • set MARCELA flanel 200x220 - 649 lei
 • set INGEBORG satin dublu - 1299 lei

Telefon: +373 60 531 531
Аdresa:

 • CC SHOPPING MALLDOVA, str. Arborilor, 21
 • CC UNO, str. Tiraspol, 5
 • CC MARK'S, bd. Moscova, 11/5
 • Chișinău, str. Petricani, 86

Site
Facebook

Lenjerii de pat AVplace de la producător autohton

mamaplus

Tânăra designer Anastasia, fondatoarea magazinului online AVplace, coase seturi de lenjerii de pat din bumbac 100% natural. Toate produsele sunt confecționate manual, cu o mare atenție la fiecare detaliu. Seturile de lenjerii de pat pot fi confecționate și conform unor cerințe sau criterii individuale, folosind orice combinație de culori.

Prețuri:

 • set de lenjerie de pat de culoarea spicului de grâu (compoziție: 100% bumbac) - 1200-1400 lei
 • set de lenjerie de pat ”Grafit” (compoziție: 100% bumbac) - 1200-1400 lei
 • cearșaf (1 buc.) (compoziție: 100% bumbac) – 100 lei.

Site
Facebook

Lenjerie de pat de la Helga Wigandt Store

mamaplus

Lenjeria de pat de la designerul Helga Wigandt este fabricată din bumbac 100% natural, cu desen de acuarelă unic creat de Helga Wigandt. La Helga Wigandt Store puteți achiziționa lenjerii de pat de mărimi diferite, atât cele standard, cât și mai puțin obișnuite care pot fi create conform unor criterii individuale.

Preț: set dublu lenjerie de pat din bumbac satinat - 1900 lei.
Telefon: +373 794 62 233

Instagram
Facebook

Lenjerie de pat Casa Brava

mamaplus

Casa Brava – producător din Turcia care propune un sortiment larg de textile calitative, la prețuri accesibile. Seturile de lenjerie de pat sunt confecționate din bumbac și poliester, ceea ce asigură un confort maxim și plăcere la fiecare atingere. Seturile sunt rezistente la uzură și pot fi spălate destul de des. 

Prețuri:

 • seturi de lenjerie de pat 380 lei
 • lenjerie de pat Shining Star – 800 lei
 • lenjerie de pat Casa Brava – 380 lei
 • lenjerie de pat Clasy – 650 lei

Telefon: +373 76717986

Adresa: Chișinău, str. Uzinelor, 11/14

Site
Facebook

Seturi stilate de lenjerie de pat în saloanele Dormitor.md  

mamaplus

În saloanele Dormitor.md găsiți o gamă largă de seturi de lenjerie de pat elegantă și calitativă. Aceste produse vă vor asigura tot confortul necesar pentru un somn liniștit și odihnitor.

Numere de telefon: +(373) 681 66 667, +(373) 680 66 667
Adresa:

 • Showroom №1, bd. Decebal, 23/2
 • Showroom №2, str. Calea Trușenilor, 91, CC Creator Mal

Site
Facebook

Lenjerii de pat de la producătorul autohton Sarm

mamaplus

Producătorul autohton Sarm propune un spectru variat de textile pentru casă atât en-gros cât și cu amănuntul. Fabrica este specializată în confecționarea lenjeriei de pat, a pernelor din silicon și pilote creponate. Se folosesc doar țesături de calitate înaltă de la cei mai buni furnizori.

Prețuri:

 • set de lenjerie de pat, "Euro Standard" bumbac 46 fire - 350 lei
 • set de lenjerie de pat dublu – 300 lei

Numere de telefon: +373 022 597 055, +(373) 794 22 558
Adresa:  Chișinău, str. Calea Ieșilor, 49V

Site
Facebook

Seturi de lenjerie de pat din țesături naturale de la Tirotex.md

mamaplus

Magazinul online Tirotex.md comercializează lenjerii de pat și produse textile de calitate înaltă, la prețuri avantajoase.

Prețuri:

 • set de lenjerie de pat marime euro (100% bumbac, stambă) Tirotex - 495 lei
 • set de lenjerie de pat single (100% bumbac, stambă) Tirotex - 380 lei

Numere de telefon: +373 78 286 684, +373 778 82 831

Site
Facebook

O gamă largă de lenjerii de pat de la Angro.md

mamaplus

Magazinul online cu produse pentru casă Angro.md vă pune la dispoziție o varietate de seturi de lenjerii de pat din țesături naturale, de la diferiți producători. Baza Angro.md cumpără produse direct de la producători și tocmai de aceea vă propune cele mai mici prețuri.

Prețuri:

 • lenjerie de pat Tivolyo Home Versailes (100% bumbac) – 2950 lei
 • lenjerie de pat La Perla (dublu) (100% bumbac, atlas) – 2000 lei
 • lenjerie de pat First Choice Advina Vizon (100% bumbac, atlas) – 1650 lei

Telefon: +373 79 818 686
Adresa: Chișinău, str. Uzinelor, 100/1

Site

Seturi de lenjerii de pat din țesături naturale de la EviTex

mamaplus

În showroom-ul EviTex veți găsi o gamă largă de produse necesare pentru dormitor: lenjerie de pat, perne, cuverturi, halate de baie și multe altele. Produsele brand-ului păstrează culoarea accentelor calde de sofisticare și eleganță, reprezentând astfel stilul clasic francez al mărcii Madame Coco!

Prețuri:

 • set lenjerie de pat (100% bumbac) de la 850 lei
 • set lenjerie de pat (100% bumbac, satin) de la 1500 lei
 • set lenjerie de pat Jacquard de la 1100 lei

Telefon: +373 60 408 430
Adresa: Chișinău, str. Maria Dragan, 2/2

Site
Facebook