Înghețata - deliciul de vară preferat atât de adulți, cât și de copii. Acest desert este nu doar gustos, ci și foarte benefic pentru sănătate, întrucât el ajută organismul să producă „hormonul fericirii” - serotonina, o substanță responsabilă de o stare de spirit excelentă și de protecție împotriva unui posibil stres. Aceste constatări aparțin cercetătorilor englezi, astfel cea mai bună modalitate de a vă înveseli este să mâncați înghețată.

Pentru fiecare persoană, cuvântul „înghețată” dă naștere unor diverse asociații gustative. Cineva se gândește la un cornuleț cu nuci și stafide, altcineva - la o înghețată de ciocolată pe băț, cineva - la gheață cu fructe, iar altcineva - la o înghețată de vanilie într-un pahar comestibil din napolitană.

Ce conține o înghețată?

În prezent, înghețată naturală nu găsești prea des în magazine. Studiind compoziția înghețatei pe etichete, putem concluziona că acest produs conține o mulțime de aditivi. Toate produsele pe bază de lapte conțin grăsimi din lapte, proteine, carbohidrați, minerale: sodiu, potasiu, fosfor, magneziu, fier, dar și un șir de vitamine - A, B, D, E, R.

Lapte praf - o pulbere solubilă din lapte de vaci pasteurizat.

Gelatină - produs al procesării țesutului conjuctiv animal (colagen).

Vanilină - componenta principală a extractului de vanilie.

Coloranți alimentari - un grup de coloranți naturali sau sintetici, utilizați pentru colorarea produselor alimentare.

Aromatizator identic cu cel natural - aromatizator alimentar.

Ulei de cocos - ulei gras vegetal, derivat din copra.

Ulei de palmier - ulei vegetal, obținut din pulpa roșiatică a fructelor palmierului (Elaeisguineensis).

Ce beneficii poate oferi înghețata?

Înghețata este un desert foarte benefic pentru sănătate. Laptele este produsul de bază al înghețatei, ceea ce înseamnă că aceasta conține aproximativ o sută de substanțe necesare organismului: aminoacizi, acizi grași diverși, săruri minerale, vitamine, dar și enzime care sunt foarte importante pentru funcționarea metabolismului. O porție de înghețată poate oferi organismului calciu, fier, magneziu și fosfor. Toate componentele din lapte, care se găsesc în conținutul înghețatei, sunt într-o formă omogenizată (globulele de grăsime sunt foarte, foarte mici, așadar sunt absorbite ușor). Înghețata permite să vă restabiliți energia și să vă răcoriți pe timp de caniculă. Acest desert vă poate îmbunătăți starea de spirit, vă protejează organismul de stres și, de asemenea, vă scapă de insomnie.

MamaPlus.md vă prezintă producătorii autohtoni ai acestui desert pe care îl preferă toată lumea.

Sandra Ice Cream Moldova

mamaplus

Un factor-cheie în fabricarea produselor, care joacă un rol primordial în producerea deliciilor gastronomice, reprezintă materiile prime de calitate. Încă de la prima etapă de producere sunt utilizate exclusiv următoarele: lapte proaspăt, smântână naturală, gălbenușuri de ouă, zahăr, fructe, nuci, ceea ce permite crearea celor mai incredibile combinații de gusturi și arome. Fabrica a devenit unul dintre principalii producători de înghețată din Republica Moldova, ale cărui produse sunt cunoscute și dincolo de hotare.

Facebook

Site

MOTIKO

mamaplus

Deserturile MOTIKO sunt produse în inima țării, la Chișinău. Mochi este un desert extrem de delicios. Cineva îl compară cu înghețata, altcineva cu prăjitura, dar absolut toți spun că gustul unui astfel de desert din orez este unic. Diversitatea acestui desert japonez congelat include până la 100 de arome diverse: vanilie, pepene verde, căpșuni, aloe, cireșe și multe altele, cert este faptul că fiecare va găsi, cu siguranță, gustul său preferat mochi. Procesul de preparare a prăjiturii congelate mochi combină în sine echipamentul modern și munca manuală. Aluatul din orez este preparat pe aburi, cu adaosuri selectate de diverse fructe și pomușoare suculente, ingredientele fiind toate naturale, dietetice și, important, de înaltă calitate.

Poți achiziționa deserturile japoneze Mochi pe site sau printr-un apel telefonic.

Livrare: +373 67 222 222

Prețul livrării: 50 de lei pentru comenzile ce nu depășesc suma de 336 lei. Dacă valoarea comenzii depășește suma de 336 lei, atunci livrarea MOTIKO este gratuită. 

Adresa: CC Atrium, 1 etaj, str. Albișoara, 4.

Facebook

Site

JLC GROUP "Incomlac"

mamaplus

Compania propune un sortiment larg de înghețată cu diverse gusturi, arome și forme, sub marca comercială ”FRIGO”. Dacă doriți să vă răcoriți într-o zi toridă de vară, alegeți deserturile de calitate înaltă marca Incomlac, la prețuri avantajoase.

Tot sortimentul poate fi găsit în magazinele de firtmă SA ”Incomlac”.

Facebook

Site

Ciao Cacao

mamaplus

La Ciao Cacao găsești mereu ceva pe gustul tău și tradiționala înghețată, fabricată conform unei rețete clasice italiene. Gelato, cum i se mai spune, este un desert răcoritor unic prin faptul că are o mulțime de arome și gusturi și nu se compară cu o înghețată obișnuită din comerț. Înghețata Ciao Cacao te va cuceri de la prima degustare!

Poți achiziționa deserturile Ciao Cacao pe site.

Livrarea în raza orașului Chișinău – 30 lei

Facebook

Site

Drancor

mamaplus

Drancor foloseşte doar lapte natural la prepararea înghețatei care este produsă sub formă de eschimo, în pahare de vafe, cornet și conusuri cu diverse umpluturi, brichete, torturi și rulade cu umplutură de nuci, ciocolată și stafide. De asemenea, fabrica a dat start recent producerii unui nou tip de înghețată fără lapte, pe bază de suc concentrate. Înghețata Drancor este o plăcere deosebită pentru copii și adulți!

Site

Facebook

MORPHO-Fabulous Desserts & Macarons

mamaplus

Înghețata artizanală poate fi savurată în patiseria ”Morpho„! Fructe de pădure, pepene galben, piersic, cafea, fistic, banană, snickers, amarene – sunt gusturile dulci și sățioase ale înghețatei Morphodesserts.

Telefon: +373 68 787 878

Adresa: str. Mihai Eminescu 51/2

Facebook

Site

La Dolce Italia

mamaplus

La Dolce Italia este o cafenea care produce înghețată artizanală, fabricată conform unei rețete tradiționale din Italia. Localul propune un sortiment vast de înghețată și deserturi foarte gustoase!

Telefon: +373 06 09 66 630

Adresa: str. Vlaicu Pârcălab, 75

Facebook

Delice d'Ange

mamaplus

Cafeneaua Délice d’Ange propune un spectru larg de înghețată artizanală, preparată de cofetari iscusiți.

Patiseria franceză DÉLICE D’ANGE fost creată în septembrie 2003 și din acel moment a cucerit inimile tuturor celor ce sunt pasionaţi de dulciuri. 

Adresa: str. 31 august 1989, 117/2

Facebook

Site