Pentru fiecare părinte este important ca piciul lui să meargă la grădiniță ca la o sărbătoare. Să se trezească dimineața zâmbind și fericit să pășească în grupă, acolo unde îl așteaptă educatoarea și prietenii. Fără îndoială interesul copilului depinde în mare măsură de condițiile instituțiilor preșcolare, de programul pe care trebuie să îl respecte și de educatori. Mulți părinți afirmă că doar grădinițele private pot asigura confortul corespunzător și pregătirea necesară pentru școală.

Grădinițele private din Chișinău: Prețuri și condiții

În acest articol nu vom compara grădinițele publice cu cele private, nu vom aduce argumente în favoarea unora sau altora, deoarece fiecare părinte își alege varianta optimă după propriile criterii de selecție și după posibilități. În acest articol vom face doar o sinteză a grădinițelor private din Chișinău și vă oferim câteva sfaturi de care ar trebui să tineți cont atunci când sunteți hotărâți să alegeți o astfel de grădiniță.  

Studiați programul pe care îl propune grădinița

Deoarece înscrierea și frecventarea unei grădinițe private este destul de costisitoarte  (între 100 și 350 de euro pe lună), trebuie să vă asigurați că aceste cheltuieli sunt justificate. Analizați cu atenție programul propus de grădiniță, nuanțați avantajele acestei instituții în comparație cu o grădiniță publică, analizați argumentele pro și contra. Multe grădinițe private din Chișinău introduce în programul lor o varietate de sporturi, înot, predarea limbilor străine, etc.  În cazul în care avantajul grădiniței este doar un interior modern, gândiți-vă dacă aceasta merită banii dvs.

Explorați spațiul

Desigur, un interior modern, mobilierul nou, jucăriile colorate joacă un rol important, dar, acordați o atenție deosebită spațiului. Uneori grădinițele private sunt situate în clădiri mici, cu tavane joase și o zonă mică destinată terenului de joacă, ceea ce poate provoca disconfort copilului. La grădiniță nu ar trebui să fie aglomerat, copiii ar trebui să se simtă liberi în mișcări, ei trebuie să aibă loc de alergat, sărit, pentru a putea să se joace în aer liber.

Grădinițele private din Chișinău: Prețuri și condiții

Intrebați despre câți copii vor fi repartizați în fiecare grupă

Unul dintre principalele argumente în favoarea grădinițelor private este abordarea individuală a fiecărui copil. Anume pentru acest fapt cei mai mulți dintre părinți sunt dispuși să plătească. De aceea este indicat ca atunci când vă întâlniți cu educatorii și directorul grădiniței să specificați numărul maxim de copii care așteaptă să fie înscriși în grup. Deseori, se întâmplă că doritori de a se înscrie la grădiniță sunt mai mulți decât se aștepta, iar conducerea grădiniței fără să refuse vreo unul dintre ei îi înscrie pe toți, iar în rezultat aveți de a face cu grupe care depășesc numărul de copii promis inițial, astfel sunt compromise așteptările părinților.

Fiți atenți la normele de securitate

Astăzi, când în mass-media se vehiculează în mod constant știri despre incidente care implică copii, este important ca părinții să se asigure că grădinița asigură normele de protecție și siguranță a copiilor. Verificați dacă este limitat accesul persoanelor străine pe teritoriul grădiniței, sau dacă copilul nu va putea părăsi teritoriul acesteia fără să fie observat. Întrebați dacă grădinița are pază proprie sau se folosește de serviciul unei companii de pază și dacă există supraveghere video.

Aceste recomandări sunt de ajuns pentru ca părinții să-și poată face o primă impresie despre grădiniță, în rest ei trebuie să aibă încredere în propria intuiție și să fie în măsură să înțeleagă dacă copilul lor se va simți bine și confortabil, și dacă își va petrece timpul cu folos în această instituție. Acum vă oferim o listă a grădinițelor private din Chișinău și vă dorim să faceți cea mai bună alegere.

Star Kids

Star Kids este un centru de dezvoltare pentru copii, unde micuții sunt pregătiți pentru școală în baza unui program de învățământ complex, ce include: jocuri interactive, de instruire, sport și recreere. Programul cuprinde cele mai noi tehnici din domeniul pedagogiei și psihologiei, inclusiv cursuri de dezvoltare intelectuală, creativă și activități sportive.

 • Vârstă: 4 la 7 ani
 • Limbă: română, rusă, engleză

Preț: 250 u.c. pe lună

Prețul include:

 • 4 mese pe zi (mic dejun, prânz, gustare de după-amiază, cină);
 • sport (dans, gimnastică, jocuri în aer liber);
 • lecții în piscina Aquaterra de 25 m2 (înot, aerobică și jocuri în apă);
 • activități în aer liber (cameră de joacă închisă);
 • activități de dezvoltare a copilului, folosind metode moderne de pedagogie și psihologie;
 • sprijin psihologic și exerciții cu un logoped;
 • frecventarea camerei saline;
 • studierea limbii engleză;
 • program de dezvoltare a gândirii critice și creativității (șah, pictură, muzică, studiouri de teatru);
 • „e-pașaportul“ elevului.

Adresa: Chișinău, str. Ginta Latină, 12/20 (complex rezidențial Eldorado Terra Ciocana).

Număr de contact: 022 55 00 77.

www.starkids.md

https://www.facebook.com/starkidseducationandsport/  

Grădinițele private din Chișinău: Prețuri și condiții

Grădinițele private din Chișinău: Prețuri și condiții

Grădina secretă

 • Vârsta: de la 2 ani.
 • Limba: română.

Grădinița „Grădina secretă” pune accent pe învățarea limbii engleze, dezvoltarea intelectuală și fizică. Grădinița este dotată cu sală de jocuri, sală de sport, loc de joacă în aer liber, bucătărie, unde copiii învață să gătească. Grădinița are supraveghere video. Pentru copii sunt organizate des excursii la muzee, teatre, gradina zoologică etc.

 • Prețul pentru 1 lună până la ora 13.00 - 220 euro.
 • Prețul pentru 1 lună până la ora 18.00 – 250 euro.

Adresă: str. A. Doga, 13/6.

Telefon: 022 490 579.

www.facebook.com/Grădina-Secretă

Grădinițele private din Chișinău: Prețuri și condiții

Poienița Picilor

 • Vârsta: de la 2 ani.
 • Limba: română.

Grădinița este construită cu minuțiozitate până la cele mai mici detalii, cu o ambianță primitoare și performanţă în procesul educativ al copiilor.

 • Prețul pentru 1 lună – 250 euro.

Adresă: str. Sf. Andrei, 31.

Telefon: 0 793 4-44-35.

www.facebook.com/poienita.picilor

Grădinițele private din Chișinău: Prețuri și condiții

Căsuța din povești

 • Vârsta: de la 2 ani
 • Limba: română, rusă

Centrul Educației și Învățământului Preșcolar „Căsuța din povești” este una dintre primele grădinițe private din Chișinău și în acest an marchează 25 de ani de activitate. Își desfășoară activitatea în sectorul Centru, într-o zonă verde și liniștită lângă parcul Valea Morilor, în apropiere de intersecția străzilor Pușkin–Mateevici.

Programul include diferite activități, inclusiv studierea limbii engleze și pregătirea pentru școală.

Grădinița „Căsuța din Povești” activează într-o clădire cu 3 etaje cu suprafața de 500 m2.

Meniul grădiniței cuprinde zilnic 4 mese. Toate bucatele sunt pregătite pe loc de către bucătar (cat. IV), din produse proaspete, cu un gust excelent.

Program de lucru: 7:30–18:00

Prețul pentru 1 lună – 200 euro

Adresa: str. Universității, 26B

 Telefon: +37322 24-40-86, GSM: +373 68 625658, +373 69 994583

Site / Facebook

mamaplus

 Abeceluş

 • Vârsta: de la 3 ani.
 • Limba: română.

În activitatea sa, instituţia se axează pe metodele educaţionale moderne, în special pentru copiii cu vîrste cuprinse între 3 şi 7 ani, bazându-se pe o colaborare strânsă între şcoală, familie şi comunitate.

 • Prețul pentru 1 lună (de la 3 ani )– 185 euro.
 • Prețul pentru 1 lună (de la 5 ani) – 165 euro.

Adresă: or. Durlești.

Telefon: 022 586 202 /  0 69233012.

www.facebook.com/Abecelus/

Grădinițele private din Chișinău: Prețuri și condiții

Mickey Mouse Clubhouse

 • Vârsta: de la 2 ani.
 • Limba: română.

Grădinița privată „Mickey Mouse Clubhouse” garantează copiilor o educație preșcolară de calitate. Programul de bază include: știință, dezvoltarea limbajului, matematică, sănătate, artă, muzică și educație fizică, învățarea regulilor de circulație. Cursuri suplimentare: engleză, etichetă, coregrafie. Grupuri mici, până la 10 de copii. Un interior de poveste, camere dotate cu toate cele necesare, săli spațioase de jocuri și loc de joacă în aer liber.

 • Prețul pentru 1 lună (de la 2 ani) – 220 euro.
 • Prețul pentru 1 lună (de la 4 ani) – 250 euro.

Adresă: str. Anton Crihan, 38B.

Telefon: 068331331, 022238468.

www.mickeymouse.md

Grădinițele private din Chișinău: Prețuri și condiții

Școala-grădiniță „Erudio”

 • Vârstă: de la 3 ani.
 • Limba: română.

Grădinița și Școala primară „ERUDIO” a fost fondată la inițiativa Asociației Obștești „Lăstăraș”. La dispoziția copiilor sunt puse săli de clasă confortabile, sală de gimnastică și dans, spațiu de joacă outdoor și chiar o piscină cu apă sărată. Monitorizare video. Copiii învață limba engleză, informatică, artă, actorie, canto, coregrafie, înot, acrobație, bunele maniere.

 • Prețul pentru 1 lună – 255 euro.

Adresă: str. Andrei Doga, 8/1.

Telefon: 022 435 896, 079 804 408.

www.facebook.com/scoalaerudio

Grădinițele private din Chișinău: Prețuri și condiții

Micul Erudit

 • Vârsta 2 - 6 ani
 • Limba română
 • Limba engleză

Gradinița privată Micul Erudit oferă toate condițiile pentru dezvoltarea sănătoasă și armonioasă a celor mici. Grădinița este dotată cu: teren de joacă, spațiu de joacă interior, bucatarie proprie, supraveghere video online pentru părinți. Picii de aici au parte de activități educative și distractive și 3 mese principale, plus 2 gustări zilnice.  

Program: Luni - vineri, ora: 7.30 - 19.00
Adresa: sectorul Botanica, str. Burebista, 106 
Tel.: 069902211

Facebook 

Grădinițele private din Chișinău: Prețuri și condiții

Znaika Kids Club

 • Vârstă: de la 3 ani.
 • Limba română.
 • Limba rusă.

Znaika Kids Club este un centru de dezvoltare pentru copii, în cadrul căruia activează o minigrădiniță, cu o grupă de copii de la 3 la 7 ani. De copii are grijă personalul calificat în pedagogie și psihologie. În clubul nostru, copii sunt întâmpinați de un număr foarte mare de jucării, o varietate mare de activități și un program special, atent selectat de profesori.

 • Preţul pentru 1 lună – 4500 lei, inclusiv alimentarea (de la 9.00 până la 18.00)

Adresă: str. Hâjdeu, 106.

Tel: +(373) 79-583-032.

www.znaika.md

Grădinițele private din Chișinău: Prețuri și condiții

Minigrădinița din cadrul Centrului „QUO VADIS”

 • Vârsta: de la 2 ani.
 • Limbi: română, rusă și engleză.

La Minigrădinița din cadrul Centrului educațional „Quo Vadis” copii învață limbi străine, matematică, muzică și arte plastice. Se acordă o atenție sporită educației fizice, există clase de taekwondo și gimnastică. Condiții: grupele sunt adecvate vârstei copiilor, cu mobilier modern, o varietate de materiale educaționale, echipamente audio și video, bibliotecă, sală de gimnastică, teren de joacă. Grupuri mici, de până la 8 copii.

 • Prețul pentru 1 lună până la ora 13.00 – 3300 lei.
 • Prețul pentru 1 lună, până la ora 18.00 - 5500 lei.

Adresa: str. Şciusev, 82.

Telefon: 022 223 147, 022 214 220, 069 282 453.

www.quo-vadis.md

Grădinițele private din Chișinău: Prețuri și condiții

Izvorașul Cunoștințelor

 • Vârsta: de la 3 ani.
 • Limbi: română, rusă.

La cursuri copiii învață despre mediul înconjurător, se dezvoltă fizic, învață matematica, engleza, arta, muzica. Începând cu 4 ani, copii au cursuri cu un psiholog. Grădinița „Izvorașul cunoștințelor” este dotată cu sistem de securitate profesional, sistem de supraveghere video cu interfon și buton de alarmă. Grupele sunt formate din 8-10 copii.

 • Prețul pentru 1 lună până la 13.00 – 185 euro.
 • Prețul pentru 1 lună până la 18.00 – 200 euro.

Adresă: str. G. Meniuc, 9.

Telefon: 022 798 200, 068 552 292.

www.izvorasul.com

Grădinițele private din Chișinău: Prețuri și condiții

ABC

 • Vârsta: de la 2 ani.
 • Limba: română.

Motto-ul grădiniței este „Ne jucăm, învățăm și creștem împreună.”  Condițiile de la „ABC” sunt excelente: săli de clasă confortabile, dormitoare, sufragerie, sală de sport, săli de joacă și un teren de joacă amenajat, mobilier sigur. Instituția garantează o abordare individuală, precum și  dezvoltarea abilităților sociale și intelectuale ale copilului.

 • Prețul pentru 1 lună până la 13.00 – 150 euro.
 • Prețul pentru 1 lună până la 18.00 – 200 euro.

Adresă: str. Calea Ieșilor, 19/2.

Telefon: 022 595 424, 079 915 499.

www.gradinitaabc.md

Grădinițele private din Chișinău: Prețuri și condiții

Cheițele cunoașterii

 • Vârstă: de la 3 ani.
 • Limba: română.

Instituția de învățământ preșcolar „Cheițele cunoașterii” este mândră de istoria sa de 15 ani în domeniul educației, dar și de elevii săi, care, după absolvire, sunt primiți la cele mai prestigioase licee din capitală. Educația se bazează pe un program obligatoriu pentru preșcolari, suplimentat cu ore de coregrafie, taekwondo, șah etc. Condiții: săli de clasă confortabile cu mobilier modern, teren spațios cu toate atributele pentru jocuri și sport.

 • Prețul pentru 1 lună 4000-4500 lei.

Adresă: Filiala Centru: str. Ivan Zaikin, 4

Filiala Buiucani: str. Barbu Lautaru 32

Telefon: 0698 75 557; 079 575824

http://cheitelecunoasterii.wix.com/cheitelecunoasterii

Grădinițele private din Chișinău: Prețuri și condiții

Evrica

 • Vârsta: de la 3 ani.
 • Limba: rusă.

Program: limba engleză, artă, muzică, educație fizică, coregrafie, înot, tenis.

Grupe mici, bază materială pentru dezvoltarea fizică și emoțională, sală de gimnastică, piscină, teren de tenis, sală video. Supraveghere video în sălile de clasă.

 • Prețul pentru 1 lună – 250 euro (alimentaţia nu este inclusă). Patru mese pe zi – 85 lei/zi, transportul – 20 de lei într-o singură direcție.

Adresă: str. Calea Ieșilor, 19/2.

Telefon: 022 508 570.

www.evrica.md

Grădinițele private din Chișinău: Prețuri și condiții

Guguță

 • Vârstă: de la 18 luni.
 • Limba: română.

Centrul de instruire „Guguță” este singura instituție din Chișinău care funcţionează în program extins: 24 de ore, 7 zile pe săptămână. Curriculum-ul corespunde programului de stat pentru copiii preșcolari și oferă ore suplimentare de artă a vorbirii și bunele maniere, coregrafie, canto, engleză, excursii la muzee, teatre, zoo. Grupuri mici (6-10 copii), teren de joacă, 5 camere cu dormitoare, o sală de muzică, o sală de sport, cabinetul logopedului și biroul psihologului.

 • Prețul pentru 1 oră – 30 lei.

Adresă: Or. Codru, str-la Plaiului 14.

Telefon: 069217805

www.centru-guguta.md

Grădinițele private din Chișinău: Prețuri și condiții

ELITEX

 • Vârsta: 18 luni (creşă), 3 ani (grădiniță).
 • Limba: română.

Program: cunoașterea mediului înconjurător, matematica, scrisul, logica, educația muzicală, educație fizică, educaţia artistico-plastică, pictura, datini şi obiceiuri naţionale. Adăugător: limba engleză și franceză, bunele maniere, Cercul „Micii Gospodari”, educaţia creştină ș.a.

Condiții: săli de clasă spațioase, cu un design adaptat pentru copii, cabinet medical, consiliere psihologică, logoped, bucătărie modernă, sufragerie, dormitoare, loc de joacă cu gazon natural, dotat cu leagăne și tobogane. Toate camerele sunt echipate cu lămpi de cuarț.

 • Prețul pentru 1 lună – 220 euro.

Adresă: bd. Dacia, 53/2.

Telefon: 022 777 860.

www.elitex.md

Grădinițele private din Chișinău: Prețuri și condiții

Căsuța Mela

 • Vârsta: de la 1 an și 9 luni.
 • Limba: română.

Program: dezvoltarea limbajului, gândirea logică, matematică, desen, educația muzicală, cunoașterea mediului înconjurător, educație fizică, dans. Condiții: săli multifuncționale, adaptate la toate cerințele didactice, sanitare și estetice, săli de jocuri, loc de joacă, pediatru, regim alimentar variat.

 • Prețul pentru 1 lună – 5300 lei, plus alimentaţia – 45 lei pe zi.

Adresă: str. Ginta Latină, 38/5.

Telefon: 022 929 210, 078 344 447.

www.buburuza-mela.md

Grădinițele private din Chișinău: Prețuri și condiții

CHIPS (Chișinău International Preschool)

 • Vârsta: de la 3 ani.
 • Limba: Cursuri de predare în limba engleză. Fiecare echipă de profesori include vorbitori de engleză, română și rusă.

Curriculum-ul se bazează pe ciclul inițial al programului (Primary Years Programme, PYP) și Bacalaureatul internațional (International Baccalaureate, IB).

Condiții: săli spațioase, dotate cu mobilier modern, sigur și ecologic, realizat din materiale naturale. Sistemul educațional CHIPS este bazat pe stimularea senzorială sub formă de joc.

 • Prețul până la ora 15.00 – 5000 euro pe an.
 • Prețul până ora 18.00 – 6000 euro pe an.

Adresă: str. Anton Crihan, 18.

Telefon: 022 919 000, 022 919 001.

www.chips.md

Grădinițele private din Chișinău: Prețuri și condiții

Minigrădinița „Babyclub Imperial Garden”

 • Vârsta: de la 18 luni.
 • Limba: rusă, română și engleză.

Minigrădinița are un program de 4 ore, 5 zile pe săptămână, de luni până vineri (la cerere și sâmbătă și duminică). În prezent grădinița formează o grupă de copii de la 1,5 ani pentru un program deplin. Program: dezvoltarea abilităților motorii fine, dezvoltarea gândirii, memoriei, atenției, imaginației, logica, dezvoltarea limbajului, matematica, citirea și scrierea, modelare, aplicații, pictura, educația muzicală, coregrafia, jocuri cu nisip și apă, terapia prin povești, teatru de păpuși.

 • Prețul pentru 1 lună – 4000 lei.

Adresă: str. A. Doga, 2/1, of. 01.

Telefon: 069659433, 069477402, 079484210.

www.babyclub.md

Grădinițele private din Chișinău: Prețuri și condiții

Academia Internaţională pentru Copii „FastracKids”

 • Vârsta: de la 2 ani
 • Limbile de instruire: română, rusă.

Centrul de dezvoltare timpurie pentru copii „FasTracKids” este un program internaţional de dezvoltare a preşcolarilor, recunoscut în multe ţări ale lumii. În prezent FasTracKids oferă nu doar activităţi suplimentare, ci şi posibilitatea de frecventare a minişcolii (grădiniţă). Pentru cei mai mici, programul este de la 9.00 până la 12.30 sau până la 18.00, iar pentru cei mai măricei – de la 8.30 până la 13.00 sau 18.00. În cadrul lecţiilor copiii învaţă să vorbească corect, îşi dezvoltă vocabularul, îşi extind orizonturile, studiază matematica, limba engleză, sunt implicaţi în activităţi creative, studiază muzica, dansurile conform programei FasTracKids.

 • Preţul pe lună până la ora 13.00 – 2400 lei, adițional se achită 1500 lei până la ora 18.00.

Adrese: bd. Traian, 2/ 2, str. G. Vieru, 27.

Telefon: 078930000, 079121314.

www.fastrackids.md

Grădinițele private din Chișinău: Prețuri și condiții

Minigrădinița „Kids Planet”

 • Vârsta: de la 2 ani.
 • Limba: română, rusă.

Minigrădinița este deschisă între orele 9.00 şi 13.00 în timpul săptămânii și între 10.00 şi 12.00 în weekend (pentru copii de la vârsta de 4 ani). Program: engleză, matematică, științe, dezvoltarea creativă, dezvoltarea limbajului, terapia prin povești, terapia cu nisip, logica, ore de muzică, ore cu un logoped și un psiholog, activități sportive.

 • Plata lunară de la 2 ani: 9.00-13.00 – 1500 lei. 
 • Plata lunară de la 4 ani: 9.00-13.00 – 2200 lei. 
 • Plata lunară de la 4 ani: 9.00-18.00 – 4400 lei (din aprilie 2017).

Adresă: str. Independenței, 28.

Telefon: 069244744, 067441452.

www.kidsplanet.md

Grădinițele private din Chișinău: Prețuri și condiții

Minigrădinița „Piccoli Club”

 • Vârsta: de la 2 ani.
 • Limba: română.

Minigrădinița este deschisă între 8.30 şi 13.00. În grup nu sunt mai mult de 12 copii, ceea ce permite profesorilor să acorde o atenție sporită fiecărui copil. Activitățile pentru copii sunt axate pe dezvoltarea vorbirii, cunoașterea mediului înconjurător, dezvoltarea gândirii logice și a creativității. „Piccoli Club” dispune de un număr mare de jucării educative din materiale ecologice care stimulează activitățile educaționale.

 • Prețul pentru 1 lună: 8.30-13.00 – 1800 lei + 700 lei alimentaţia
 • Prețul pentru 1 lună: 8.30-18.00 – 3400 lei (alimentaţia este inclusă)

Adresă: str. Alba Iulia, 91.

Telefon: 068 775 626.

www.facebook.com/PicolliClub/

Grădinițele private din Chișinău: Prețuri și condiții