mamaplus

Tatiana Condrea a scăpat de depresie datorită croșetei. Admiră-i colecția impresionantă de jucării!

-
//
16.06.2021

Dacă ești invitat la un eveniment dedicat copiilor, cel mai frumos cadou pe care l-ai putea dărui este o jucărie croșetată. Fiind realizate cu atâta migală, dedicație și iubire, lucrările create manual nu pot să nu cucerească inimile celor mici. Tatiana Condrea are o colecție deosebită de jucării croșetate la prețuri accesibile, care mai pot fi și personalizate. Minunat, nu-i așa?

mamaplus

Când ai început să realizezi jucării?

Am început să realizez jucării cu 10 luni în urmă. Eram într-o perioadă complicate, am avut un început de depresie, pe care nu o puteam trata, nu-mi plăcea nimic și totul mă enerva. Totul s-a schimbat când am văzut un video cu o femeie care croșeta un iepuraș. A doua zi am cumpărat ață pentru croșetă și ochișori și am început lucrul. Asta chiar m-a scos din depresie, fără medicamente.

Care este sursa ta de inspirație?

Mă inspiră creațiile văzute în internet, dar în mare parte clientul dictează. Dorința clientului e lege pentru noi, cu toate că îmi place și când acesta are încredere și îmi permite să creez după propriile mele idei.

Ce lucrări putem găsi în portofoliul tău?

Jucării pentru nou născuți, jucării pentru dentiție, diferite animăluțe, seturi pentru ședințe foto cu bebeluși și multe modele de păpuși, cum ar fi LOL, Tilda, Soare.

Care este jucăria la crearea căreia ai muncit în mod deosebit?

Jucăria care mi s-a părut cel mai greu de realizat a fost un erou din desene animate de care eu idee nu aveam, era vorba despre Lilo și Stitch. Eroul ăla albastru cu urechile roz. Am acceptat comanda la telefon, fără a vedea poza personajului. Când m-am informat și am văzut cum arată, am intrat în panică. În fine, am acceptat, l-am făcut, iar când am întrebat clientul câți anișori are fetița, el cu zâmbetul pe buze și rușinat în același timp, mi-a răspuns: 18 ani. De atunci întreb din start vârsta copilului ca să nu mai am parte de situații jenante. (zâmbește)

De ce părinții ar trebui să aleagă jucăriile create manual?

Părinții ar trebui să aleagă jucării sigure pentru copilași, fără piese mici, care ar putea fi înghițite. Le-aș sugera să opteze pentru jucăriile care transmit emoție, fericire, cu ajutorul cărora copiii ar putea învăța lucruri utile vârstei lor.

Le realizezi după propriile idei sau și la comandă, după preferințele clienților?

De obicei, realizez orice își dorește clientul, orice își doresc micile prințese, 80% dintre jucării fiind pentru fetițe.

Care sunt prețurile jucăriilor?

Jucăriile au prețuri diferite, în funcție de mărime și complexitate. Brelocurile pentru mașini costă 70 de lei, jucăriile pentru dentiție: 130 de lei, albinuțele mici: 200 de lei, păpușile: 350-400 de lei, iar păpușile cu carcasă de sârmă în interior: 500-600 de lei.

Însă, se discută cu clientul mărimea jucăriei, timpul de realizare și se stabilește un preț de comun acord, astfel încât fiecare să rămână mulțumit de colaborare.

Cine sunt clienții tăi?

De obicei, clientele mele sunt mamele cu copii de vârste cuprinse între 0 și 10 ani. Însă, sunt și excepții. Spre exemplu, am avut o comandă pentru o bătrână din Italia: un iepuraș de companie.

Unde te găsesc potențialii clienți?

Cei care-și doresc o jucărie croșetată, îmi pot scrie pe pagina de Facebook. Voi fi bucuroasă să realizez dorințele picilor voștri!

Cu ce lucrări planifici să-ți mărești colecția?

Când eram la început de cale în acest domeniu, ne amuzam cu sora mea că aș vrea să fac o grădiniță de iepurași, așa că încă sper să-mi realizez acest vis. Planific să creez 100 de iepurași, visez să îi văd cum stau în rând. (zâmbește)