Svetlana este mămica unui băiețel, care o motivează zi de zi să creeze jucării cu diverse înfățisări, unele mai frumoase decât altele. Meșterița este pasionată de croșetă de mulți ani, iar de-a lungul timpului a reușit să facă fericiți sute de copii, care adoră creațiile sale minunate.
 

mamaplus

Când ai început să croșetezi jucării?

În 2010 am aflat de jucăriile croșetate și am încercat, dar nu prea îmi reușea și am lăsat. În 2013, fiind gravidă, îmi căutam ocupație și mi-am adus aminte de amigurumi (jucării croșetate). Internetul chiar are putere, am căutat video-uri informative, lecții. Astfel a și început pasiunea mea.

Care este sursa ta de inspirație?

Sursa mea de inspirație este fiul meu, care îmi cere să-i croșetez eroii jocurilor sau desenelor animate preferate. Clienții mei, care câteodată îmi pun la încercare imaginația. De asemenea, sunt fana fidelă a lui Harry Potter, ai super eroilor Universului Marvel și ai oamenilor legendari, precum Freddy Mercury.

Ce lucrări mai putem găsi în portofoliul tău?

Diverse, foarte diverse. Începând cu jucării pentru bebeluși și terminând cu lucrări personalizate. Multe jucării am creat și pentru fotografii noi născuților.

Care este jucăria pe care ai realizat-o cel mai greu și de ce?

Ultima lucrare cea mai complicată a fost Harry Potter. Sunt foarte multe detalii. Cel mai greu mi s-a dat confecționarea ochelarilor lui, am fost nevoită sa apelez la ajutorul soțului.

De ce părinții ar trebui să aleagă jucăriile hand-made create de tine?

Sunt create cu inima și unice! Mulți părinți îmi povesteau că copiii lor nu lăsau jucăriile mele nici atunci când plecau la culcare. Am fost sunată de o mămică, al cărei copilaș a pierdut jucăria creată de mine și m-a rugat să-i mai fac două, pentru că era tare supărat.

mamaplus

Le realizezi după propriile idei sau și la comandă, după preferințele clienților?

Mai multe cred că le-am realizat după propriile idei. Și am încă o mulțime, doar că am doar 24 de ore pe zi. Sigur că realizez și jucării la comandă. Am menționat mai sus de clienți care mă pun la încercare.

Care sunt prețurile jucăriilor?

Prețurile încep de la 70 de lei și variază în funcție de mărimea jucăriei, materialele utilizate și timpul realizării.

Cine sunt clienții tăi?

Clienții mei sunt fotografii noi născuților, mămicile care vor să-și impresioneze picii, persoanele care-și bucură prietenii sau iubiții.

Unde te găsesc potențialii clienți?

Mulți m-au găsit pe pagina mea de Instagram: funnystar.shop, după sesiunile foto cu picii. Își doreau ca amintire exact aceeași jucărie cu care au fost fotografiați. Rețelele de socializare sunt un instrument puternic la acest capitol.

Cu ce lucrări planifici să-ți mărești colecția?

Îmi doresc să croșetez toți eroii cărții “Harry Potter”. Acum, că vine anul Tigrului, vreau să-l realizez ca simbol al anului 2022. Mi-aș dori să croșetez și câteva personaje cunoscute din Moldova, cum ar fi Guguță, Ștefan cel Mare și mulți alții.

mamaplus