Sofia Istrati poate deveni o adevărată sursă de inspirație pentru mămicile care sunt în căutarea pasiunilor. Meșterița creează o mulțime de lucruri atât pentru copii, cât și pentru maturi, iar tot de ce se apucă arată minunat. Nouă ne-au făcut din ochi animăluțele croșetate, care sunt de-a dreptul fantastice!

mamaplus

Când ai început să croșetezi jucării?

Am început să croșetez jucării la scurt timp după nașterea băiețelului meu. Nu puteam să stau fără treabă și totodată îmi trebuia o activitate pe care aș fi putut să o fac în timpul plimbărilor cu piciul sau în timp ce doarme, fără a face prea multă gălăgie. Așa am ales să îmi măresc sortimentul de lucruri făcute manual cu jucării croșetate.

Care este sursa ta de inspirație?

Sursa mea de inspirație depinde strâns de starea mea de spirit. Eu de-a lungul timpului, când văd un lucru, făcut de altcineva, dar îmi pare interesant, îmi salvez această idee, iar pentru realizarea ei uneori am nevoie chiar și de 1 an sau mai mult. De fiecare dată sunt persoane din afara țării, iar dacă există un masterclass, neapărat îl achiziționez. Unele idei le găsesc pe Pinterest, Instagram sau pur și simplu întâmplător.

mamaplus

Ce lucrări mai putem găsi în portofoliul tău?

În portofoliul meu găsiți lucrări ca: jucării croșetate, jucării cusute (iepuri, pisici, iepurași Tilda), cărțulii cu activități pentru copilași de la 6 luni sau pentru copii mai măricei, de la 18 luni, care le dezvoltă motricitatea fină, atenția, gândirea, îi ajută să învețe culorile, cifrele, animalele etc., cărți foșnitoare pentru bebeluși, agenda primului an de viață, albume foto, păpuși de joacă, coperți pentru certificate de căsătorie, pernuțe pentru inele, carte de bucate (pe care am numit-o “Cea mai frumoasă carte din lume, cartea mamelor noastre”, fiind inspirată din opera lui Erich-Emmanuel Schmitt), jurnale din piele naturală, portmonee pentru bărbați sau pentru femei și alte chestiuțe din piele naturală.

Care este jucăria pe care ai realizat-o cel mai greu și de ce?

Aproximativ toate jucăriile îmi ocupă același timp la executare, dacă vorbim de jucăriile croșetate, cel mai greu mi s-a părut cerbul, și anume coarnele, care trebuiau să fie identice și croșetate în sens opus. Totuși, cel mai mult timp îmi ocupă crearea unei păpuși, unde numai părul îl lipesc circa 5-6 ore consecutiv.

mamaplus

De ce părinții ar trebui să aleagă jucăriile hand-made create de tine?

Cu siguranță, lucrările mele nu pot plăcea tuturor oamenilor, dar eu încerc să fac maxim posibil, dacă depinde de mine. Aleg cele mai bune fire, cele mai calitative stofe și cea mai bună, din punctul meu de vedere, materie primă.

Le realizezi după propriile idei sau și la comandă, după preferințele clienților?

Toate produsele, de cele mai multe ori, sunt realizate după propriile mele idei sau masterclass-uri. Însă, de cele mai multe ori, acestea au nevoie de o personalizare, cum ar fi numele sau alegerea stofei pentru agendă sau album sau data nașterii. Iar dacă părintele sau potențialul client are vreo dorință anume, și este în puterile mele să o execut, cu mare drag mă apuc de lucru.

mamaplus

Care sunt prețurile jucăriilor?

Prețurile jucăriilor încep de la 150 de lei pentru o jucărie zornăitoare, și ajung la 1600 de lei pentru o păpușă.

Cine sunt clienții tăi?

De cele mai multe ori, clienții mei sunt persoane în căutarea unui cadou pentru cineva foarte drag, pentru finuți sau nepoței, dar și părinți.

Unde te găsesc potențialii clienți?

Clienții mă găsesc cel mai des pe Instagram sau pe pagina de Facebook.

Cu ce lucrări planifici să-ți mărești colecția?

Planific să îmi măresc colecția cu jucării cusute din in, cu elemente de lemn, dar până când sunt în căutare de materie primă calitativă.

Vei pregăti jucării tematice pentru sărbătorile de iarnă?

Da, sigur! Iarna cel mai des căutăm să ne încălzim, să îmbrăcăm ceva moale și un cadou minunat sunt jucăriile îmbrăcate cu căciulițe, fulare, în cromatica sărbătorilor de iarnă.

mamaplus