Știm bine... Crăciunul înseamnă familie, înseamnă casă, acolo unde ne petrecem timpul alături de cei mai dragi sufletului, acolo unde este atmosferă de poveste. Iar când vorbim de atmosferă, ne referim la pace, iubire, dispoziție, dar și la decorațiuni de tot felul. Olga Prisacaru ne spune cu ce elemente decorative să decorăm locuința, dar și ce daruri să oferim de sărbătorile de iarnă!

mamaplus

Cum decorăm locuința, ca să-i facem pe plac Șobolanului de Metal?

Cel mai important este bradul, la care nu renunțăm nicidecum, căci fără el Crăciunul își pierde farmecul. Aici apare întrebarea: cum și cu ce îl împodobim? Ce ține de paleta de culori, trebuie să menționăm că el, Șobolanul de metal (simbolul anului 2020), preferă culorile de bază: alb, gri, negru. Designerii în decor adaugă și rozul prăfuit, bronzul, auriul și argintiul. Iar ca elemente de decor putem folosi globuri, figurine, luminițe, la fel în nuanțe discrete.

Cum putem împodobi casa, fără să cheltuim o avere?

Putem apela cu îndrăzneală la materialele eco: conuri, scorțișoară, mere deshidratate... Șobolanul va aprecia acest lucru, pe lângă asta mai economisim și niște bănuți. Astfel, creăm atmosferă cu un buget redus, iar dacă ne implicăm personal, apoi mai primim și satisfacție spirituală.

mamaplus

Feeria sărbătorilor trebuie să predomine încă de la intrare. Cum decorăm ușa?

De sărbatori, începem să decorăm chiar de la intrarea casei în așa fel încât musafirii să simtă magia imediat ce-i pășesc pragul. Aici vorbesc depre cununa pentru ușă, iar noi țtim cum să le facem observate.

mamaplus

Cum trebuie să arate masa de Crăciun?

Masa de sărbătoare este foarte importantă și ea. Pe lângă bucatele alese, ne ocupăm și de decorațiuni: șervețele tematice, crenguțe de brad în farfuria fiecărui invitat și arajament de sărbătoare la mijlocul mesei, cu lumânări încorporate la care #ZZArthandmade se pricepe foarte bine.

mamaplus

Pentru ce cadouri de Crăciun optăm, ca să-i impresionăm pe cei dragi?

Și dacă e sărbătoare, atunci să fie și cadouri. Anul acesta am creat o varietate de decorațiuni numai bune de dăruit: aranjamente în cănuțe tematice din materiale artificiale de calitate care vor bucura ani buni, compoziții festive din brad viu și cununi pentru ușa de la intrare. Toate fiind aranjate și lucrate cu suflet și dedicație, vor completa perfect sărbătorile.