Amintirile legate de primii ani de viață ai copilului sunt de neprețuit. Iar pentru a nu fi uitate, majoritatea mămicilor notează cele mai frumoase detalii într-un album al bebelușului. Olga Erinciuc este meșterița care te poate ajuta, dacă și tu ești în căutarea unui album original, creat handmade, gândit până în cele mai mici detalii.

mamaplus

Când s-a născut ideea să creezi albume personalizate?

Am început această activitate în anul 2018. Inițial, realizam agende, iar în scurt timp au apărut foarte multe solicitări de albume pentru copii. Am cumpărat câteva master-class-uri online și am început să creez primele cărțulii ale bebelușilor.

Ce materie primă folosești la crearea lor?

De cele mai multe ori, coperta albumului este realizată din piele întoarsă și velur, mai rar din piele artificială. În fereastra de pe coperta albumului folosesc mărgele și paiete.

Paginile din album sunt de 2 tipuri, tipărite pe hârtie cu o densitate de 250g sau din carton de design italian cu o densitate de 260-280g.

mamaplus

Cât durează procesul de lucru asupra unui album?

Nu este un proces de o zi. La început, trebuie tăiate toate foile de aceeași dimensiune, apoi cusute și presate timp de 6-8 ore pentru a se usca. Și numai după aceste procese, începem decorarea coperții. Este nevoie de aproximativ 2-4 zile pentru a crea un album.

Care au fost cele mai mari provocări întâlnite de la începutul acestei activități și până acum?

Am cei mai buni clienți, care de cele mai multe ori sunt de acord cu schițele oferite de mine. Chiar dacă există unele neînțelegeri, încerc să le rezolv rapid. Dar cea mai mare provocare în acest moment este închiderea granițelor, nu pot să aduc materialele de care am nevoie pentru muncă. Comand prin poștă, iar acestea sunt costuri suplimentare foarte mari.

Cât costă, în medie, un album și ce dimensiuni are?

Babybook-ul copilului (un album ilustrat) de 23/24 cm costă 790 de lei.

Un album realizat din carton de design poate avea dimensiuni diferite, de la 20/20 cm la 30/30 cm, la cererea clientului. Costul său este de la 690 de lei, în funcție de mărime.

mamaplus

De ce este bine ca fiecare părinte să procure un astfel de album al bebelușului?

Trăim în era tehnologiei, unde gadgeturile au înlocuit fotografia tipărită. Dar este atât de plăcut să iei albumul și să îl răsfoiești, să-ți amintești cum s-a dezvoltat bebelușul zi de zi, succesele și realizările lui. În album poți nota greutatea, înălțimea și noile abilități în fiecare lună. De asemenea, poți nota ziua în care a apărut primul dinte, să-ți amintești cum ai arătat însărcinată sau să ții în mână fotografia de la ecografie. Aceasta este o amintire care va rămâne cu tine încă mulți ani înainte.

Cine sunt clienții tăi și cum pot face comanda?

Clientele mele sunt mămicile din Moldova, Italia, Anglia, America și multe alte țări, care își iubesc copiii, înțeleg valoarea timpului și a amintirilor, iar eu doar le ajut să le decoreze frumos.

Dacă îți dorești un album al bebelușului, îl poți comanda pe pagina @live_planner de pe Instagram.

Care sunt planurile tale pentru viitor?

Planific să mă dezvolt nu numai pe piața moldovenească, ci și în străinătate.

mamaplus