Olga a avut un vis și a reușit să-i dea aripi. Tânăra mămică a învățat de una singură, doar urmărind tutorialele de pe Youtube, cum să creeaze păpuși de o frumusețe rară. După prima jucărie realizată, meșterița a avut parte de atâtea încurajări, încât a decis să continue această activitate, care acum îi aduce nu doar satisfacție, dar și un venit stabil.

mamaplus

Cu ce te-ai ocupat până la descoperirea pasiunii pentru păpuși?

Până a începe crearea păpușilor, am lucrat într-un domeniu total diferit, care nu avea nimic în comun cu lucrul manual sau creativitatea. Mai exact, am activat în domeniul vânzărilor.

Când ți-a venit ideea să creezi păpuși?

În timpul concediului de maternitate a apărut dorința de creare a unei păpuși pentru fetița mea, ce urma să apară pe lume în 2016.

Unde ai învățat cum se confecționează o păpușă?

La început a fost dorință, dar pentru că acest domeniu era necunoscut pentru mine, am început a studia pe internet, am căutat informații și video-uri despre crearea păpușilor. Până în prezent am realizat mai multe modele, procurând diferite master-class-uri. Mereu tind spre perfecțiune, iar din toamna anului 2020 am procurat un nou master-class, cu o nouă metodă de crearea a păpușilor, ce rămâne preferata mea.

mamaplus

Cum arăta prima ta lucrare?

Prima mea lucrare a fost creată cu multe emoții, urmărind un video pe Youtube. Uitându-mă în trecut, poate nu e perfectă, dar ardoarea și dorința de a o crea atunci întrecea orice critică. Chiar nu mă așteptasem, dar toți cunoscuții mi-au apreciat lucrarea.

mamaplus

Cât timp îți ia confecționarea unei păpuși?

Timpul pentru confecționarea viitoarelor păpuși poate varia de la câteva zile până la o săptămână sau chiar două. Îmi place să creez în voie și totul depinde de inspirație. Dacă la moment ceva nu îmi place sau nu sunt sigură de combinația de culori, accesorii sau alte detalii, îmi iau răgaz câteva zile și apoi revin cu noi forțe și idei.

Cât trebuie să scoatem din buzunar pentru o păpușă?

Prețurile variază în funcție de înălțimea păpușilor:

18cm-20 cm: 40-50€;

24cm: 70€;

28cm-30cm: 90€.

Care sunt cele mai solicitate păpuși?

Toate modelele sunt îndrăgite de urmăritorii mei, pentru că sunt unice și inedite.

Unde pot face o comandă potențialii clienți?

Vă aștept cu drag pe paginile mele de Facebook: "Lumea Jucariilor Handmade" și Instagram: "Olga Bularga".