Andriana este o tânără mămică din Nisporeni, care și-a descoperit pasiunea pentru lucrurile croșetate manual în concediul de maternitate. Meșterița a învățat să împletească genți de una singură și dacă la început crea doar pentru ea, acum o face pentru moldovencele de pretutindeni.

mamaplus

Cum s-a “născut” ideea de a croșeta genți?

Atracţia pentru artă şi handmade o am încă din adolescenţă. Mereu am fost de părerea că ceea ce e făcut de mâna ta are cel puţin o valoare de 2 ori mai mare decât un lucru cumpărat. Pot spune că ideea de a crea genţi a venit spontan, văzusem o astfel de gentuţă pe reţelele de socializare, de care efectiv m-am îndrăgostit la prima vedere. Fiind în concediul de maternitate, mi-am zis că "ar fi frumos să valorific timpul liber de care dispun". Am îmbinat utilul cu plăcutul şi dorinţa de a crea şi am obţinut primul meu rezultat în acest domeniu.

Care este activitatea ta de bază și ce experiență ai în domeniu croitoriei sau a designului?

Am absolvit "Business şi Administrarea Afacerilor" şi am activat în acest domeniu timp de 2 ani. Referitor la pasiunea mea pentru crearea genţilor handmade, nu am făcut cursuri de croitorie sau design, începutul experienţei mele în ale croşetării s-a bazat pe elementarul învăţat la orele de educaţie tehnologică şi dorinţă, multă dorinţă.

De unde ai învățat această îndeletnicire?

În ultimul timp online-ul a evoluat atât de mult încât la câteva click-uri distanţă poţi obţine diverse calificări. Privesc multe tutoriale şi mereu încerc, deşi la început se putea întâmpla să croșetez și să desfac de 2,3,4 ori pe un loc până îmi ieşea cum îmi doream. Sunt fostă dansatoare şi ţin minte că profesorul spunea mereu: 1% este talent şi 99% muncă, iar eu aplic cu succes această zicală şi pentru pasiunea mea.

Care este sursa ta de inspirație?

Inspiraţia o găsesc în orice şi recunosc că pot pierde ore în şir pe pinterest şi Instagram urmărind diverse meşteriţe, totuşi inspiraţia mea nr.1 rămâne a fi "imaginaţia" şi latura "creativă" pe care o simt cumva în sânge.

mamaplus

Cât timp îți ia să faci o geantă cap-coadă și cât costă?

Durata realizării şi preţul depinde de modelul gentuţei alese. Acum, fiind mămică, mă străduiesc să petrec timp de calitate cu băieţelul meu, totuşi îl planific astfel încât să nu pierd nici o ocazie de a pune mâna pe croşetă. Per general, să termin o gentuţă cap-coadă îmi ia 2-3 zile.

Ce categorie de femei cumpără, de obicei, aceste genți create manual?

Din ceea ce am observat, pot spune că genţile create manual nu au un public ţintă. Am croșetat atât pentru fetiţe, cât și pentru adolescente sau femei mature. Totuşi, administrându-mi pagina de Instagram, am observat o mai mare tendinţă la femeile cu vârsta cuprinsă între 18 și 30 de ani.

Cine te-a susținut de la început și ai vrea să-i mulțumești pentru asta?

La început am fost susţinută de soţul şi familia mea, cum se întâmplă de altfel în orice altceva aş face. Chiar și acum, soţul mă ajută cu livrările gentuţelor, mama şi finii mei îmi iau comenzile de aţă/furnitură, iar surorile mele sunt apreciatorii şi criticii mei nr.1. Deci, fiecare membru din familie participă cumva la crearea acestor "bombonele" şi pe această cale le mulţumesc.

Cum pot face o comandă potențialele cliente?

Comanda se plasează accesând profilul de Instagram @candybag.crochet sau @andrianabinzari, printr-un comentariu sau mesaj, după care eu revin rapid cu toate detaliile solicitate, iar uneori chiar şi cu propuneri şi sugestii, fiindcă oricât de des nu aş executa acelaşi model, fiecare comandă este totuşi individuală.

mamaplus