Jucăriile croșetate aduc bucurie și bună dispoziție în orice locuință. Copiii adoră să se joace cu aceste creaturi mici, colorate, moi și plăcute la atingere. Pandemia a inspirat-o și pe Maria Alfeeva să creeze animăluțe drăgălașe din diverse desene animate, iar dacă vă doriți o jucărie deosebită, meșterița vă poate ajuta cu mare drag.

mamaplus

Când ai început să realizezi jucării?

Acum aproximativ un an, când a început pandemia și a trebuit să renunț la meseria mea principală. Mi-am încercat abilitățile în domeniul croitoriei, dar m-am trezit făcând jucării.

Care este sursa ta de inspirație?

Uneori mă inspiră desenele animate și eroii din jocuri, dar îmi pot găsi inspirația și în internet, văzând lucrările altor meșteri. Ori pot să văd un copac sau un peisaj fabulous, care mă va inspira să creez o nouă jucărie.

Ce lucrări mai putem găsi în portofoliul tău?

Foarte diferite, de la animale la păpuși, personaje din desene animate, pe care le iubește fiica mea sau orice comandă dintr-o poză sau alta. Uneori, ies lucrări ciudate, dar foarte drăguțe.

Care este jucăria pe care ai realizat-o cel mai greu și de ce?

Un dragon pentru o prietenă, care avea o mulțime de detalii mici, dar și o veveriță Scrat.

De ce părinții ar trebui să aleagă jucăriile hand-made create de tine?

Întotdeauna spun că materialele sunt hipoalergenice, iar toate detaliile sunt trainice și sigure. Sunt mult mai drăguțe, mai plăcute la atingere și, desigur, pentru toate gusturile.

mamaplus

Le realizezi după propriile idei sau și la comandă, după preferințele clienților?

De cele mai multe ori le realizez la comandă, persoana singură își alege până și culoarea jucăriei.

Care sunt prețurile jucăriilor?

De la 200 până la 700 de lei, în funcție de model, mărime, costuri și ambalaj.

Unde te găsesc potențialii clienți?

Mulți amatori de jucării hand-made mă găsesc prin intermediul prietenilor de pe Facebook și Instagram. În curând, pisicile create de mine vor participa la spectacolul stilistului Svetlana Polyakova din Veneția.

Cu ce lucrări planifici să-ți mărești colecția?

Am văzut în centru un copac frumos pentru elfi și în viitorul apropiat vreau să-l croșetez pe locuitorul acestei case.

Cum pot face o comandă părinții de peste hotarele țării?

Deseori se întâmplă ca cei care-și doresc o jucărie pentru cineva drag de acasă, sunt în afara țării. În astfel de cazuri, eu realizez comanda, o decorez frumos și o duc copilului în oraș sau în suburbii. De multe ori, părinții pleacă peste hotare și nu au timp să trimită colete pentru sărbători. Atunci, eu sunt ca o salvatoare: execut comanda cât mai repede și o duc la destinație.

Sursa: Mamaplus.MD