Din fericire, părinții devin din ce în ce mai responsabili, alegând jucăriile ecologice în favoarea celor din plastic. Astfel, animăluțele croșetate au devenit în ultimul timp jucăriile preferate ale copiilor. Moi, pufoase, colorate, dar cel mai important, realizate cu multă dragoste și dăruire, așa am putea caracteriza creațiile Dumitriței Gîrlea. Dacă ești în căutarea unui cadou drăguț și util pentru un bebeluș sau un copil drag, susține-o pe tânăra meșteriță, procurând o jucărie creată acasă!

mamaplus

Când ai început să croșetezi jucării?

Am început să croșetez de curând, de două luni. Am văzut pe internet jucării realizate hand-made și m-am îndrăgostit. Din copilărie eram pasionată de croșetare.

Care este sursa ta de inspirație?

Inspirația apare, de cele mai multe ori, în procesul de lucru. Uneori însă, mă inspir  de pe pinterest sau de la alte creatoare de jucării amigurumi.

Ce lucrări mai putem găsi în portofoliul tău?

Croșetez diverse jucării: de la ursuleți, lei, iepurași, unicorni la coșuleț de Paște sau chiar și plapume. Am însă mai multe idei pe care planific să le realizez foarte curând.

Care este jucăria pe care ai realizat-o cel mai greu și de ce?

Cel mai mult timp mi-a luat croșetarea iepurașului violet. Foarte mult contează tehnica de lucru, dar și dimensiunile. Acestui iepuraș îi sunt caracteristice urechile mari, de o dimensiune aproximativ cât tot corpul.

mamaplus

De ce părinții ar trebui să aleagă jucăriile hand-made create de tine?

Scopul meu principal este ca oamenii să vadă jucăriile hand-made ca pe o artă. Acestea sunt niște lucrări unice. Oferite în dar, transmit o energie minunată. Eu depun și suflet, nu doar timp și efort. Ele sunt un cadou ideal atât pentru copii, cât și pentru maturi, în special doamne/domnișoare.

Pentru mămici, cred că sunt foarte importante următoarele aspecte/atuuri ale jucăriilor:

1. Sunt croșetate din fire de calitate, iar umplutura este hipoalergică;

2. Fiecare produs este creat cu atenție și multă dragoste.  Pe lângă toate astea, fiecare detaliu are prindere de siguranță.

3. Jucăriile hand-made sunt o soluție bună pentru înlocuirea celor din plastic. Natura o să spună un mare ,,Mulțumesc".

Le realizezi după propriile idei sau și la comandă, după preferințele clienților?

Îmi place foarte mult să adaptez jucăriile după propriile  idei, pe care le plasez în stocul disponibil și clienții le pot procura imediat. Ce ține de comandă, preferințele clientului sunt adaptate posibilităților mele. Acesta poate alege un model deja existent pe pagina mea, pe care să-l modific în funcție de culorile preferate. Sunt dispusă să comunic și să ajungem la un numitor comun.

Care sunt prețurile jucăriilor?

Prețurile jucăriilor mele sunt puse în funcție de dimensiuni, model și complexitatea executării.

Pe pagina mea se pot găsi lucrări începând cu 180 de lei până la 550 de lei (cea mai scumpă lucrare de până acum).

mamaplus

Cine sunt clienții tăi?

În lista mea de clienți se regăsesc, cel mai des, mămicile cu pici, dar am avut și comenzi de la doamne/domnișoare care și-au ales o jucărie sau plapumă pentru ele. Eu îi încurajez pe potențialii clienți să-mi vadă lucrările și, dacă sunt interesați, să-mi lase un mesaj.

Unde te găsesc potențialii clienți?

Potențialii mei clienți mă pot găsi pe pagina de Instagram: tița_toysss.

Cu ce lucrări planifici să-ți mărești colecția?

Am un amalgam de idei noi, care așteaptă a fi realizate cât mai curând. Printre aceste idei se numără și pernuța-gogoașă, botine pentru copii și noi modele de animăluțe și seturi de sărbători, pe care leveți putea găsi, vizitând pagina mea de Instagram.

Sursa: Mamaplus.MD