Atunci când alegem un cadou pentru un copil, ar fi bine să optăm pentru unul util, care să reziste în timp și să nu-l plictisească după primele ore de utilizare. Fiind inspirată de nepoțelele sale, Irina Doroschevici, a început să creeze, acum un an, corturi wigwam, care aduc bucurie și pe chipurile celor mai pretențioși copilași. Meșterița optează pentru materiale de cea mai înaltă calitate, stofe cu imprimeuri colorate, pentru a obține căsuțe de vis, numai bune pentru distracție.

mamaplus

Când și cum ți-a venit ideea să realizezi corturi wigwam?

Această idee mi-a venit în timpul pandemiei, având grijă de fetițele surorii mele… mereu își făceau căsuțe improvizate cu lucrurile din casă. Fiind absolventa Colegiului Tehnologic din Chișinău, specialitatea designer vestimentar, nu mi-a fost deloc complicat să le cos un cort. Așa a apărut ideea de a face și alți copii fericiți.

De cât timp ești pe piață și cam câte corturi ai reușit să realizezi?

Sunt pe piață de un an și am reușit să realizez în jur de 100 de corturi.

Creațiile sunt confecționate cu mult drag, în combinații interesante copiilor, din stofe naturale, de dimensiuni potrivite și accesorizate cu bun gust.

De unde te inspiri în materie de modele, culori, stofe?

Ideile vin odată cu executarea lucrărilor, combinând stofele pe care le am între ele, mă inspir din desenele animate cu personajele preferate ale copiilor și evident, țin cont de cerințele clienților.

Cât costă un cort wigwam?

Prețul cortului depinde de preferințele și cerințele clientului. Cu cât sunt mai mari preferințele, cu atât mai mare prețul.

Moldovenii sunt dispuși să dea o sumă bună de bani pentru a face un astfel de cadou copiilor?

Da, unii sunt dispuși să dea bani pentru astfel de cadouri. Un cort de joacă pentru copii este una dintre cele mai bune jucării care stimulează folosirea imaginației, o variantă practică pentru a-i oferi copilului un loc intim, în care să se retragă pentru a se juca singur, împreună cu frații sau cu prietenii săi.

Ai clienți și din alte țări?

Sigur că da, corturile mele au ajuns în Italia, Spania, Germania, Franța și România.

Cum pot face o comandă potențialii clienți?

Comanda se plasează online, pe pagina de Instagram sau Facebook: Irina’s Vigvam. Mai nou, confecționez și corturi pentru animale de companie.

mamaplus