Ina Chisnenco ar putea concura cu cei mai buni meșteri din întreaga lume. Animăluțele create de ea emană atâta blândețe, încât nu-i cuceresc doar pe bebeluși sau copilași, dar și pe cei mari. Unele în nuanțe vibrante, altele în culori pastelate, jucăriile meșteriței “fură” inimile moldovenilor din orice colț al lumii.

mamaplus

Povestește-ne de când ai această pasiune?

Îmi amintesc de anul 2016, mă aflam în concediul de maternitate, băiețelul nostru avea 10-11 luni și în curând urma să mai apară pe lume un bebeluș. Prima lucrare pe care am realizat-o a fost o pereche de botoșei pentru nepoțelul meu, mai apoi am început a realiza la comandă (bentițe, botoșei, ciorăpei) până când nu am văzut la o fetiță o păpușică croșetată. Am rămas puțin uimită, fiindcă până atunci nu am știut de jucării croșetate. Primele jucării mi-au ieșit cam ciudate, dar nu am renunțat.

Ce lucrări mai putem găsi în portofoliul tău?

În portofoliul meu puteți găsi o mulțime de animăluțe, cum ar fi: iepurași, ursuleți, purceluși,broscuțe, girafe etc. De asemenea, mașinuțe, avioane, păpuși, jucării senzoriale, lănțișoare personalizate din mărgeluțe de fag.

Ai avut o lucrare, realizarea căreia ți-a luat mai mult timp?

Cel mai greu mi-a fost la executarea buchetului de trandafiri, mi-a luat 2 luni de muncă, îl pregăteam pentru mămica mea de 8 martie. Au fost momente când stăteam și munceam chiar până dimineața doar ca să reușesc.

mamaplus

De ce părinții ar trebui să aleagă jucăriile hand-made create de tine?

Recomand cu încredere jucăriile mele, deoarece materialele cu care lucrez sunt naturale și non-alergice, ochișorii și celelalte detalii mărunte sunt cusute, respectiv nu reprezintă un pericol pentru cel mic. Jucăriile sunt originale și personalizate, ceea ce le oferă un farmec aparte.

Le realizezi după propriile idei sau și la comandă, după preferințele clienților?

La început realizam doar după schemă, iar clientul putea alege nuanța. Acum am mai multă experiență în acest domeniu, așa că le realizez după propria imaginație, dar neapărat țin cont și de dorința clientului.

Care sunt prețurile jucăriilor?

Prețurile jucăriilor depind de mărime și complexitate, variind între 120 și 460 de lei.

Cine sunt clienții tăi?

Majoritatea clienților sunt mămicile și persoanele în căutarea unui cadou original. Sunt fericită că jucăriile mele au ajuns în toată lumea, nu doar în Moldova.

Unde te găsesc potențialii clienți?

Potențialii clienți mă pot găsi pe paginile de Instagram sau Facebook.

Cu ce lucrări planifici să-ți mărești colecția?

Îmi doresc mult să-mi măresc colecția de jucării senzoriale și lănțișoare personalizate.

mamaplus