mamaplus

Elena Dmitriev - mama a 3 copii, care reușește să creeze jucării, accesorii și hăinuțe pentru cei mici

-
//
21.06.2021

Maternitatea a inspirat-o să înceapă a croșeta, iar acum se  regăsește printre cele mai talentate meșterițe din Moldova. Creațiile ei se bucură de succes atât în țară, cât și peste hotare. Elena este contabilă de profesie, însă dragostea pentru lucrul manual crește pe zi ce trece, acest hobby transformându-se într-o mică afacere.

mamaplus

De când practici această artă?

Lucrul manual sau cum se spune astăzi “handmade” îmi plăcea încă din școală. Mama m-a învățat să tricotez și să croșetez. Am început această activitate după ce l-am născut pe al treilea copil.

Am avut nevoie de un refugiu și o ocupație care să-mi aducă satisfacție în perioada concediului de îngrijire a copiilor.

Care este sursa ta de inspirație?

Sursa mea de inspirație este internetul și meșterii din alte țări, care au același hobby.

Ce lucrări mai putem găsi în portofoliul tău?

Am croșetat multe jucării, dintr-o varietate largă de fire, cum ar fi: ursuleți, iepurași, aricei, vulpițe, bourași, etc. În colecția mea mai pot fi găsite legume, fructe și dulciuri croșetate. Nu mă limitez doar la jucării, croșetez și pături pentru cei mici, dar și articole vestimentare. Aș putea să adaug aici și faptul că țin la tradițiile naționale și cu deosebită plăcere confecționez mărțișoare.

Îmi plac provocările noi, am multe idei și proiecte pe care-mi doresc să le realizez.

Ai avut o lucrare, realizarea căreia ți-a luat mai mult timp?

Dacă e să vorbim despre complexitatea sau dificultatea de croșetare a jucăriilor, atunci cel mai dificil e să confecționezi o păpușă. O astfel de jucărie necesită o atenție deosebită la cele mai mici detalii. Același lucru se referă și la hăinuțele pentru cei mici.

De ce părinții ar trebui să aleagă jucăriile hand-made create de tine?

Lucrările handmade sunt niște creații unice, care pot fi personalizate la dorință. Sunt croșetate cu multă grijă și depun maximă străduință pentru a ajunge la un rezultat dorit.

Toate lucrările mele sunt făcute din fire naturale non-alergice și sunt foarte plăcute la atingere. Pot realiza și personaje din desene animate, care le plac atât de mult copiilor. Aceste jucării devin adevărați amici ai celor mici.

mamaplus

Le realizezi după propriile idei sau și la comandă, după preferințele clienților?

Croșetez jucăriile după preferințele clienților. Și copiii mei sunt cei care îmi sugerează idei pentru lucrările mele. De asemenea, particip la master-class-uri care mă ajută la perfecționarea aptitudinilor mele și conturarea tendințelor noi în arta croșetării. În general, încerc să fac jucării după schițele mele. Am multe lucrări care au ajuns în diverse țări, printre care aș putea menționa România, Irlanda și Suedia.

Care sunt prețurile jucăriilor?

Prețul jucăriilor variază în funcție de complexitatea lucrărilor și materialele folosite pentru realizarea lor. Fiecare poate să găsească ceva pe placul său și la preț avantajos. Cea mai ieftină jucărie costă 50 de lei și cea mai scumpă 800 de lei. Cel mai important pentru mine e să rămână mulțumit de rezultat fiecare cumpărător. Acest lucru îmi aduce o satisfacție enormă.

Cine sunt clienții tăi?

Deseori, clienții mei sunt părinți și bunici grijulii, care doresc un cadou original si unic pentru copiii și nepoții lor. După părerea mea, nimic nu poate fi comparat cu zâmbetul și buna dispoziție a copilului, care apar în momentul primirii unei jucării croșetate.

Unde te găsesc potențialii clienți?

Sunt prezentă în Facebook și Instagram, cu numele Mili Hand Made. Aici imi postez toate lucrările. Îi îndemn pe toți să-mi admire lucrările și postările noi, care vor mai apărea.

Cu ce lucrări planifici să-ți mărești colecția?

Îmi doresc foarte mult să nu mă limitez doar la confecționarea jucăriilor, dar să mai creez și hăinuțe pentru pici. În perspectivă, voi veni cu multe jucării noi, care vor atrage atenția celor mici. Flacăra pasiunii arde în mine mereu și sper că ea mă va ajuta să progresez și să ajung la culmea perfecțiunii.