Elena este o adevărată magiciană! Nu știm care e secretul, dar îi reușește să “nască” niște păpuși spectaculoase, cu ochi mari și zâmbet dulce. Dacă se vrea, acestea pot fi create astfel încât să semene izbitor cu persoanele cărora le sunt destinate. Fiecare păpușă este unică, realizată manual până la cele mai mici detalii.

mamaplus

Cu ce te-ai ocupat până la descoperirea pasiunii pentru păpuși?

Pasiunea pentru păpuși am descoperit-o fiind în concediu de maternitate și a pus stăpânire pe mine până în prezent, cu o și mai mare intensitate.

Când ți-a venit ideea să creezi păpuși?

Văzusem întâmplător pe internet o astfel de păpușică. Era în ajunul aniversării fetiței mele și a fost ca o scânteie, deoarece căutam un cadou mai special și păpușa era exact ceea ce mi se păruse potrivit. Prețul era un pic exagerat (costa 100€ o păpușă clasică).

Am insistat să găsesc o soluție, mă gândeam că femeia care le creează are mâini și cap ca al meu și ar trebui să-mi reușească și mie. Am tot căutat idei pe internet, dar nu găseam decât mici secvențe și nu neapărat ceva esențial.

Acele câteva săptămâni până la ziua fetiței am tot experimentat până a ieșit ceva. În acel moment, eram încântată de rezultat și știam că aș putea progresa.

Cum arăta prima ta lucrare?

Prima lucrare propriu-zisă (cu excepția păpușii de testare), adică cadoul Alexandrei, avea fața printată cu chipul omagiatei și chiar ieșise bine pentru început. Chiar și acum "păpușa Sănduța" este preferata fetiței.

Cât timp îți ia confecționarea unei păpuși?

La început, cât copiii erau mai mici, îmi lua până la 3 săptămâni să creez o păpușă,  mai ales că primele 5-6 păpuși le-am făcut manual, nu aveam o mașină de cusut.

Acum îmi ia 1-2 săptămâni maxim, în funcție de materiale și dacă necesită sau nu să fie pictată.

Cât trebuie să scoatem din buzunar pentru o păpușă?

Prețul unei păpuși clasice, adică doar cu ochi, este de 70€,iar una cu față pictată manual ajunge la 80€.

Care sunt cele mai solicitate păpuși?

În ultima perioadă păpușile pictate devin tot mai solicitate, cu toate că mereu se găsesc și clienți care rămân fideli celor clasice.

Unde pot face comenzile potențialii clienți?

Comenzile le preiau în mai multe modalități, pe Instagram și Facebook. Tot acolo puteți face cunoștință cu lucrările mele, pentru a vedea care este mai potrivită pentru copilul vostru.

Instagram: dolls.by.elena

Facebook: LeyaDolls

mamaplus