Jurnalista și producătoarea TV Ecaterina Covali-Cheptanaru a dat naștere unui proiect unic în Moldova. Fiind inspirată de o gâză desenată de finuța sa, Mia, aceasta a pus pe roate o afacere care-i aduce multă plăcere. Mai exact, Ecaterina transformă desenul piciului tău într-o bijuterie din aur cu totul inedită.
Cum și când ți-a venit ideea să-ți creezi propria afacere?
Cred că menirea unui om pe pământ este, în primul rând, să aducă bucurie. Acum trei ani mi-a venit ideea de a contempla acest gând, într-o realitate frumoasă. Atunci, în mintea mea a apărut o mică siluetă, inspirată din desenul inocent al unui copil. Și m-am gândit: desenul micuțului este de neprețuit pentru părinții săi, iar eu trebuie neapărat să-l transform într-o amintire…din și de aur.
Cu ce te-ai ocupat până acum?
Activez în mass- media mai bine de zece ani. La început am îmbinat munca din domeniu cu cea din mediul asociativ. Mai exact, am condus un ONG de media, am fost board member la Consiliul Național al Tineretului din Moldova, am elaborat politici de tineret, etc. Din anii de studenție am știut bine ce vreau să fac, iar activitățile de atunci, din societatea civilă mergeau mână în mână cu volunatariatul la Teleradio Moldova, unde am făcut atât radio, cât și televiziune.
În ultimii ani am realizat câteva producții TV “Omul de lângă…” emisiune ce a adunat zeci de mii de telespectatori la Televiziunea Națională și un proiect de pionerat pe piaţa media autohtonă ,, Punți către Europa,, - un ciclu de interviuri cu ambasadorii UE la Chişinău, președinți și prim-miniștri din statele ex-socialiste, care și-au integrat țările în Uniunea Europeană. Reieșind din relevanța ultimului proiect la nivel național, Consiliul Coordonator al Audiovizualului a dispus difuzarea emisiunii „Punţi către Europa” la toate televiziunile din țară.
Astăzi sunt Producător General la Canal Regional, un post TV fondat în 2006 cu sprijinul financiar al Guvernului Suediei, Fundației Soros-Moldova, Free Press Unlimited și Open Society Foundations Program.
Cine ți-a susținut ideea și ți-a fost mereu alături?
Alături, în punerea pe roate a afacerii mi-a fost soțul, fără de care nu cred că porneam în ale business-ului. Și, bineînțeles, mama, ale cărei rugăciuni pentru noi ajung mereu la Dumnezeu.
De ce anume pandantive cu desenele celor mici? De unde te-ai inspirat?
Nu știu dacă am avut o sursă de inspirație anume în acest proiect. Așa sunt eu: toate ideile/proiectele pe care le-am realizat s-au născut în capul meu peste noapte. A doua zi, stăteam cu foaia și pixul și trasam primele schițe ale unui vis ce urma să prindă viață. Așa a fost și cu ideea pandantivelor, decupate exact după modelul desenului creat de micuța Mia.
Lucrezi doar cu aurul sau și cu alte metale?
Doar cu aurul. Vreau ca amintirea să fie de aur și la propriu, și la figurat!
Cât costă, în medie, așa o frumusețe?
Un pandantiv gata ascunde în spate o muncă migăloasă, dar plăcută. Giuvaierul minimizează desenul, îl transformă într-o placă din aur, după care purcede la decupare. Reieșind din costul materiei prime și a tuturor proceselor prin care trece atât desenul, cât și placa, costul este unul justificat- 149 de Euro. Acesta scade dacă clientul vine cu aurul său și poate crește în caz că se doresc mai multe grame de metal prețios.
De cât timp Emotion Shop e pe piață și câți clienți ai avut până acum?
Proiectul este proaspăt scos din cuptor, lansat acum două săptămâni. Nu m-am așteptat ca din primele zile să fim asaltați cu comenzi. Asta mă bucură enorm, deoarece ideea inițială de a dărui emoții, ne-a reușit.
Planifici să creezi și alte bijuterii?
Desigur! Ne propunem să creăm butoniere pentru cămăși, broșe, brățări.
Unde te pot găsi potențialii clienți?
Deocamdată, cea mai ușoară cale de comunicare cu ai noștri clienți este facebook. Aici primim comenzi și răspundem la toate întrebările. Ne propunem să ne extindem și peste hotare, pentru început, în România.
Sursa: Mamaplus.MD