Corina este o mămică care și-a descoperit pasiunea printr-o întâmplare. Aceasta dorea să-și croșeteze o geantă, însă internetul i-a scos în față jucăriile create hand-made. Pas cu pas, meșterița a învățat tehnica amigurumi, iar acum croșetează niște jucării de la care nu-ți poți lua ochii.

mamaplus

Când ai început să croșetezi?

Prima jucărie a fost un iepuraș foarte haios realizat pentru fetița mea, în noiembrie 2018, pe care l-am realizat din ceea ce am avut la îndemână.

De unde ai învățat această îndeletnicire?

Pasiunea mea față de croșetat a început, de fapt, de la dorința de a crea o gentuță, care prin 2018 abia începeau să apară prin trendurile moldovencelor. Și tot răscolind videourile de pe youtube, am dat de de un master-class de croșetat jucării. Din start nu îmi venea să cred că doar dintr-un ghemuleț de ață si croșetă se pot realiza astfel de frumuseți. Am găsit informația despre tehnica amigurumi, care este foarte populară peste hotarele țării și așa a început totul.

mamaplus

De unde te inspiri?

M-am inspirat foarte mult de la meșterițele de peste hotare: Rusia, Turcia, Ucraina, care au niște lucrări deosebit de frumoase. Nu compun singură scheme și nu îmi este rușine să spun acest lucru, toate lucrările mele sunt realizate după scheme din internet. Sunt câteva gratuite, dar și unele cumpărate de la meșterițele de peste hotare.

Ce piese croșetate putem găsi în portofoliul tău?

La moment croșetez jucării pentru copilași de diferite vârste, din ață de bumbac și din ață de pluș, iepurașii și ursuleții rămân cei mai solicitați, de asemenea păpușele pentru fetițe.

Care este jucăria pe care ai realizat-o cel mai complicat și de ce?

Cel mai greu am realizat prima păpușă a mea, la care am lucrat cam o săptămână.

mamaplus

Care sunt prețurile lucrărilor?

Prețurile jucăriilor încep de la 150 de lei și ajung și la 550 de lei, totul depinde de materialele folosite și de dificultatea lucrării.

Cine sunt clienții tăi?

Clienții mei sunt mămicile care își iubesc nespus odorașii, dar și foarte multe persoane care aleg o jucărie croșetată în calitate de cadou pentru nepoți, finuți.

O parte din clienți sunt moldoveni de peste hotare, jucăriile mele au plecat în Italia, Australia, Germania.

Unde te găsesc potențialii clienți?

Pe pagina de Facebook și Instagram: Crochet Garden C. P., care sunt grădinile mele de croșetat, unde îmi adun toate lucrările.

Ce sfat le-ai putea oferi mămicilor care sunt în concediu de maternitate și vor să-și urmeze pasiunile, dar nu au curaj?

Misiunea mămicilor este o muncă aparte, dar aș putea să spun cu certitudine că rolul de mamă nu te încurcă niciodată să ai și o pasiune a ta. Da, este puțin complicat să combini aceste două lucruri, dar nu imposibil. De fapt, eu cred că mămicile sunt inspirate de picii lor. Sincer, acum sunt sigură că dacă nu o aveam pe Eva, fetița mea, nu mă apucam niciodată de croșetat.