Anastasia Manole este mămica unui băiețel vesel și curajos din orașul Florești. Ca și multe alte femei care sunt în căutarea pasiunilor, aceasta și-a descoperit, în timpul concediului de maternitate, dragostea pentru lucrurile realizate manual. Meșterița creează jucării unice în tehnica amigurumi, care sunt sigure pentru copii și pot fi dăruite cu toată încrederea.

mamaplus

Când ai început să realizezi jucării?

Ca și majoritatea tinerelor mămici aflate în concediul de maternitate, eram în căutarea unei ocupații care să-mi permită să fiu cât mai mult timp alături de copil, dar în același timp să îmi aducă plăcere.

Care este sursa ta de inspirație?

Sursa de inspirație poate fi oricare: o floare colorată mai deosebit, o rochiță a unei fetițe de la terenul de joacă, o ilustrație din cartea preferată.

Ce lucrări mai putem găsi în portofoliul tău?

Portofoliul meu cu lucrări este destul de mare și pentru orice gust. Începând cu primele jucării pentru bebeluși: zornăitori, pandative pentru cărucior, jucării educaționale, până la păpuși personalizate.

Ai avut o lucrare, realizarea căreia ți-a luat mai mult timp?

Fiecare jucărie este complicată. Necesită multă atenție la detalii, mai ales cele confecționate pentru cei mai mici copii. Dar, în același timp, sunt confecționate cu ușurință, atunci când știi că lucrările tale vor fi apreciate.

De ce părinții ar trebui să aleagă jucăriile hand-made create de tine?

Jucăriile create de mine sunt alese cu multă atenție și dragoste. Optez întotdeauna pentru furnitură ecologică și de calitate înaltă. Sunt unice și deosebite. Fiecare jucărie are farmecul ei personal, care nu poate fi repetat. Și plus la toate, în ele este depus câte un firicel din sufletul meu.

mamaplus

Le realizezi după propriile idei sau și la comandă, după preferințele clienților?

Realizez atât după propriile idei, cât și la comandă, după preferințele clienților. Modelul și gama de culori sunt alese personal.

Care sunt prețurile jucăriilor?

Prețurile diferă de la un model la altul, începând cu 150 de lei.

Cine sunt clienții tăi?

Clienții mei de regulă sunt părinți, prieteni și rude, care doresc să aleagă un cadou deosebit pentru copilași. Dar am și clienți care procură jucăriile create de mine pentru colecții personale sau pentru prieteni.

Unde te găsesc potențialii clienți?

Potențialii clienți pot vedea lucrările mele, accesând pagina de Facebook și Instagram.

Cu ce lucrări planifici să-ți mărești colecția?

Planurile legate de mărirea colecției sunt mărețe. Vreau să croșetez tot ce văd nou și frumos, de-aș mai avea măcar 2 ore la cele 24 și încă o pereche de mâini, la sigur aș face față tuturor încercărilor și provocărilor care apar.

În ce activități mai ești implicată?

Lucrez cu copilașii din clasele primare în cadrul Centrului de incluziune școlară a copiilor cu CES și din familii social vulnerabile.

Până a descoperi tehnica amigurumi, am încercat să cos jucării. Dar totuși croșeta și firul de ață mi-au devenit prieteni de mai mult de 4 ani. Și această prietenie este mai devotată cu fiecare jucărie tot mai mult și mai mult.

mamaplus