Ana este o tânără din Moldova, care-și urmează pasiunea departe de casă. Meșterița are o fetiță, Sandra, care o inspiră să creeze cele mai frumoase păpuși handmade. Chiar dacă confecționarea acestora îi ocupă mult timp, femeia este îndrăgostită de ceea ce face și îndeplinește dorințele clienților cu mare satisfacție.

mamaplus

Cu ce te-ai ocupat până la descoperirea acestei pasiuni?

Am absolvit Colegiu Tehnologic din Chişinău, devenind Tehnolog-Modelier, dar nu am activat în acest domeniu.

De mică le confecționam păpușilor hăinuţe din rochiile mamei. Străbunica, bunica şi mama - toate au avut această pasiune! Deci, e evident de unde mi se trage talentul.

Când ți-a venit ideea să creezi păpuși?

Ne-am mutat cu traiul în Berlin, maşina mea de cusut rămânând să prindă praf acasă. Până într-o zi, când sora mea, Olesea, mi-a dăruit o maşină de cusut nouă. Atunci mi-am dat frâu liber creativităţii şi abilităților din sfera designului vestimentar studiat la colegiu şi cu paşi siguri am început crearea acestor păpuşi. Am creat pagina Sandra's doll de la numele fetiţei mele, Sandra.

mamaplus

Ai o echipă sau faci față de una singură comenzilor?

Păpuşile sunt lucrate sută la sută handmade, la fel și accesoriile, încălţămintea şi gentuţele. Pentru asta le mulțumesc mamei, care îmi împleteşte căciuliţele și fratelui, care livrează comenzile.

Cât timp îți ia confecționarea unei păpuși?

Realizarea lor necesită multă muncă, materiale alese „pe sprânceană”, timp, energie și, mai ales, idei originale. Iar uneori se poate întâmpla chiar să existe mai multe încercări până când obţin rezultatul pe care mi-l doresc.

Cât trebuie să scoatem din buzunar pentru o păpușă realizată de tine?

Deşi păpuşile handmade sunt cu aproximativ 50% mai scumpe decât produsele în serie, clienţii le preferă, pentru că sunt unice şi le pot crea după propriile dorinţe.

mamaplus

Care sunt cele mai solicitate lucrări?

Cele mai solicitate lucrări sunt păpuşile personalizate, o variantă în miniatură a persoanei pentru care este confecţionată.

Unde pot face comenzile potențialii clienți?

Pe pagina mea de Instagram: Anna_handmadedolls și pe Facebook: Sandra's Dolls sau la târgurile handmade din Berlin.