Fiind încurajată și susținută de prietena sa, Alina și-a dat frâu liber imaginației și a creat primele genți din colecția sa, care s-au bucurat de mare succes. Acum, pe lângă poșete pentru femei și fetițe, meșterița croșetează o mulțime de accesorii călduroase, numai bune pentru zilele friguroase de iarnă. Tânăra mămică mai are multe idei de realizat și planifică să ne surprindă plăcut în viitorul apropiat.
 

mamaplus

Când ți-a venit ideea să creezi genți?

Ideea de a crea genți a venit de la prietena mea, care adoră lucrul manual și mai cu seamă gențile handmade. Dorește să aibă o colecție întreagă cu diferite modele și culori. Tot îmi spunea "De ce nu te apuci să faci ceva? Când îmi faci o geantă? Hai că îți sunt prima clientă" și m-a convins într-un final. Îi sunt recunoscătoare pentru asta, a fost și pentru mine o descoperire. Inițial am început a tricota cu andrele, aveam un interes de a face ceva deosebit pentru fiica mea. Apoi a urmat și prima geantă. Am creat pagina de Instagram, doar ca să păstrez acolo poze cu accesorii handmade, să fie ca o arhivă, iar mai apoi am zis: "hai să o fac nu doar pentru mine, ci și pentru alții".

Care este activitatea ta de bază și ce experiență ai în domeniu croitoriei sau a designului?

Activitatea mea de bază la moment este cea de mamă. Deci, la moment am grijă de educația fiicei mele. Nu am experiență în croitorie sau design, doar dragoste față de lucru.

De unde ai învățat această îndeletnicire?

Am îndrăgit și am învățat lucrul cu ața încă din copilărie, de la mama mea, care adora ocupația dată. Acasă mereu era o atmosferă "handmade" , dacă pot spune așa. Mai ales iarna. Plăcute amintiri.

Care este sursa ta de inspirație?

În secolul nostru, principala sursă de inspirație este internetul - Google, Instagram, Youtube. Schimb sau adaug de la mine unele nuanțe, că nu îmi place copy-paste în totalitate. Mai am și idei proprii, inspirația vine din natură, de la diferite evenimente, sentimente, caracterele oamenilor sau pur și simplu de la bună dispoziție. Dar mai analizez și colecțiile din moda mondială, în ultima vreme foarte mare accent se pune pe gențile handmade.

mamaplus

Cât timp îți ia să faci o geantă și cât costă aceasta?

Pentru a crea o geantă handmade calitativă, am nevoie în jur de 5 zile lucrătoare, o zi dintre care pierd pentru căutarea firului și furniturii potrivite. Probabil, dacă nu aveam obligații de mamă, o făceam și  în 3 zile. Deci, în caz de urgență, minim 3 zile. Prețul începe de la 480 de lei și variază în funcție de model, mărime, livrare, etc. Iau în considerație toate dorințele clientului. 

Ce creații mai putem găsi în colecția ta?

Am în colecție genți, covorașe, pernuțe decorative, pături pentru bebeluși, bentițe, căciuli, fulare, snooduri, mănuși. În curând, voi face jucării pentru copii și coșulețe de diferite forme. Dar, cu siguranță, există multe alte lucruri, cum ar fi pulovere, berete sau ciupici, pe care le-aș putea realiza, trebuie doar să încerc.

Cine te-a susținut de la început și ai vrea să-i mulțumești pentru asta?

Cum am spus mai sus, m-a susținut și m-a încurajat foarte mult draga mea prietenă, care e și nana de botez a fiicei mele. Într-adevăr, îi sunt foarte recunoscătoare pentru aceasta! Silvia, să știi că, dacă nu mă încurajai mereu, cine știe, poate nici nu aflam cât de tare iubesc handmade-ul. Îți mulțumesc, ești o persoană fantastică din viața mea!

Cum pot face o comandă potențialele cliente?

Pentru a face o comandă, ar trebui să-mi scrieți un mesaj privat sau în comentarii. Răspund cu drag la orice întrebare, discutăm orice dorință. Și chiar dacă în pozele de pe pagina mea nu găsiți modelul pe care vi-l doriți, aștept cu drag fotografii cu geanta la care visați, ca să pot face magie. Pe lângă pagina de Instagram, am una și pe Facebook: Alina Knitwork.