Pasiunea Irinei pentru lucrul manual s-a transformat într-o mică afacere. Tânăra mămică a început să creeze accesorii pentru părul celor mai mici fashioniste în concediul de maternitate, iar acum se bucură de roade: are clienți în toată lumea și primește o plăcere imensă de la ceea ce face.

mamaplus

Când și cum ți-a venit ideea să realizezi lucrări hand-made?

Am început să creez accesorii după nașterea fetiței mele, ea a și fost sursa mea de inspirație. Am văzut pe internet diverse fundițe, bentițe și mi-am dorit să realizez și eu ceva deosebit pentru fiica mea, accesorii pe care nu le găseam atunci în magazine sau la piață.

Fiind în concediu de maternitate, am decis să-mi găsesc o activitate care să-mi ocupe timpul și să-mi aducă plăcere. Mama mea a fost cea care mi-a susținut ideea și care lucrează alături de mine.

Ce produse putem găsi în atelierul tău?

Avem cel mai mare sortiment de accesorii pentru păr din Moldova: cercuri, bentițe, benzi elastice, clame, coronițe și multe altele.

De unde te inspiri?

În acest sens, mă ajută rețelele sociale, mă inspiră lucrările producătorilor străini.

Cât costă, în medie, un accesoriu creat de tine?

Prețurile variază în funcție de produs, dar în medie, un accesoriu costă aproximativ 200 de lei, iar un set poate ajunge și la 300-400 de lei.

Realizezi și lucrări la comandă sau vinzi doar ceea ce ai în stoc?

Facem o mulțime de accesorii la comandă, multe mame din Moldova vin cu modelul accesoriilor văzute pe internet și ne spun că-și doresc să arate la fel.

De asemenea, avem deja clienți fideli în Italia, Germania, Franța și Irlanda, cărora le realizăm toate dorințele în materie de accesorii pentru copii.

Realizăm cu plăcere diferite modele.

mamaplus

Cine sunt clienții tăi?

În mare parte, mamele de fete. Însă, avem printre clienți și persoane care-și doresc să dăruiască accesoriile noastre cuiva drag.

Cum pot face o comandă potențialii clienți?

Avem o pagină pe Instagram, unde este prezentată o gamă largă de lucrări. Clienții îmi scriu un mesaj și îmi atașează poze cu modelele pe care-și doresc să le comande. Timp de 5-7 zile comanda este gata. Livrăm prin poștă în toată țara și în străinătate, iar clienții din Chișinău își pot ridica singuri comanda sau pot opta, de asemenea, pentru livrare.

Ce lucrări mai ai în plan să creezi?

Am o mulțime de idei, vreau să încep a face căciulițe pentru copii. Urmăriți-ne, deoarece vă așteaptă surprize plăcute din partea noastră!

Ce mesaj le-ai transmite mămicilor care au o pasiune, dar le lipsește curajul pentru a o pune în practică?

Dacă acesta este visul sau ideea ta, încearcă și neapărat vei reuși. Și pentru mine această pasiune a fost un experiment, iar acum s-a transformat într-un job, care-mi aduce satisfacție. “Papushika” a devenit parte din viața mea.

mamaplus