Mod de preparare:
Etapa 1
Pregătiți aluatul. Untul se taie cuburi. Se cerne faina și se amestecă cu untul, zahărul și un pic de sare. Frământați cu mâinile până se obțin firimituri. Se adaugă gălbenușul de ou, 1-2 linguri de apă rece ca gheața și se framantă un aluat uniform.
Etapa 2
Rulați aluatul într-o minge, înveliți-l în folie și lăsați-l la frigider timp de 30 de minute.
Etapa 3
Merele se curăță de coajă și de semințe, se taie felii și se presară cu suc de lămâie.
Etapa 4
Într-o tigaie se topește untul cu 3 linguri de zahăr și scorțișoară. Amestecul se gătește timp de 5 min., până când capătă o culoare caramel. Feliile de mere se așează într-un cerc în caramelă. Se presară cu zahăr. Se fierb la foc mic timp de 15 minute. Se ia de pe foc și se lasă la răcit.
Etapa 5
Pe masa presarată cu faină se întinde aluatul după mărimea formei de copt.
Etapa 6
Incalziți cuptorul la 220 ° C Acoperiți merele din tigaie, cu aluat, îndreptați marginile spre interior. Se coace timp de 35-40 minute. Răsturnați tarta pe un platou. Se încălzește Calvados într-un căuș mic, se ia de pe foc, se aprinde și se toarnă peste tartă.