Zău că nu știu ce a fost în capul generațiilor trecute de își maltratau așa copiii. Nu-l lua în brațe că se învață, ceai și mâncare de la 6 săptămâni (da, da, am auzit-o și pe asta, chiar de la un medic), tras de cap, legat de picioare, câte și mai câte.
Asta cu luatul în brațe am auzit-o des în parc și de la mame de seama mea. Ce aveți, mamelor, de nu vreți să vă luați copiii în brațe? Se învață? Doamne ajută! Nu e nimic mai frumos decât să-ți ții copilul în brațe. Eu mă topesc de fiecare dată, sunt dependentă de luat copilul în brațe, îl iau și dacă nu cere. Și ce o să facă? O să se obișnuiască? Adică vreți să-mi spuneți că la 18 ani o s-o mai țin eu în brațe? Vreți să-mi spuneți că nu e ok să-mi iubesc copilul și să-l strâng la piept? Și dacă mă cocoșează, ce? Cocoșează-mă, iubito, că nimic în lumea asta nu e mai frumos decât sentimentul pe care îl am când te țin în brațe.
De ce m-am pornit să scriu despre asta? Păi, am citit un studiu care arată că nu e nimic rău în a-ți ține copilul în brațe. Atenție, studiu, niște oameni au stat, au analizat, și-au bătut capul ca să ne explice că dragostea nu omoară!
Și pentru cele speriate că vor îmbătrâni și copiii tot în brațe o să le sară non-stop, iată și câteva date din acest studiu:
Contactul piele-pe-piele este foarte important în dezvoltarea creierului bebelușilor. Contactul piele-pe-piele ar trebui să existe imediat după naștere, pentru cel puțin o oră. În maternitățiledin România, din pacate, ora magică e un vis frumos.
„Ținerea unui copil în brațe – în special în primele luni ale vieții – oferă multe beneficii și, în esență, nu există dezavantaje (în afară de părinții obosiți)”, zic cercetătorii.
În plus, experții ne dau asigurări că bebelușii nu se “strică” dacă îi ținem prea mult în brațe.
Așa că investiți într-un sistem de purtare bun și țineți-vă copiii în brațe cât mai mult, perioada asta e atât de scurtă, este păcat s-o ratați.
Sursa: fashionmoms.ro