Cum verificăm calitatea mierii: Top 4 semne ale mierii calitative

Cum verificăm calitatea mierii: Top 4 semne ale mierii calitative

-
//
23.03.2015

Mierea este un produs, care poate fi ușor contrafăcut. Cum deosebim mierea naturală și calitativă de un produs contrafăcut. 

Cum verificăm calitatea mierii: Top 4 semne ale mierii calitative

Verificarea mierii este destul de dificilă. Atunci când cumpărați un borcănaș cu miere, fiți atenți la următoarele caracteristici:

* Mierea naturală trebuie să fie absolut transparentă și să nu conțină impurități;

* Mierea bună are o aromă plăcută și fină;

* Gustul mierii naturale este un pic amărui, iar produsul contrafăcut este dulce, nu este amar, fără miros și are o culoare albă netransparentă.;

* Dacă cumpărați miere la piață, țineți cont: mierea lichidă trebuie să se învârte ușor pe lingură. Apropo, unii vânzători topesc mierea, pentru a facilita extragerea acesteia din vas. De menționat, că la temperatura de 40 de grade (produsul însă încălzit până la 80 de grade), mierea pierde proprietățile sale benefice.

Luați în calcul faptul, că procesul de cristalizare în miere începe după 30 de zile după colectare. Astfel, dacă primăvara vi se va propune miere lichidă, atunci cu siguranță ea a fost supusă încălzirii termice, și nu este exclus, că nu o singură dată.

Verificarea prin foc

Dacă veți încălzi mierea de calitate, atunci aceasta se va transforma într-un lichid absolut transparent. Mierea cu impurități de amidon sau zahăr, în urma prelucrării termice se va transforma într-un lichid tulbure, care după răcire, prin adaosul a câteva picături de iod, va capătă o nuanță de albastru sau maro.