„Am stat dărâmături timp de 11 zile. Este o mare fericire să vezi soarele și să respiri aerul curat”, a declarat Mustafa.
Bărbatul își adusese soția la Spitalul Academiei Private din districtul Odabaşi, Hatay, duminică, 5 februarie. Femeii îi venise sorocul.
„După ce m-am asigurat că totul e în regulă cu ele, am luat liftul să cobor la cantină, în altă aripă a spitalului, să le aduc apă. Tocmai atunci a avut loc cutremurul”, a rememorat el clipele dramatice.
Ca prin minune, rezerva în care se aflau Bilge și Almila a scăpat intactă, iar ele au fost în siguranță.
Mustafa a fost salvat după 261 de ore. „Sunt atât de fericit, parcă aș fi renăscut. Am ceva dureri, dar vor trece”, a adăugat bărbatul de 34 de ani.
„Nu credeam că voi mai apuca să le văd vreodată”
El și-a revăzut prima dată soția, 28 de ani, și fetița. „Suntem niște minuni. Nu credeam că voi mai apuca să le văd vreodată”, a exclamat bărbatul, emoționat, pe patul de spital.
Turcia a decis duminică, în cea de-a 14-a zi după seismul din 6 februarie, să oprească operaţiunile de căutare a supravieţuitorilor, mai puţin în cele mai afectate două provincii ale ţării, Kahramanmaras şi Hatay, a anunţat Agenţia Guvernamentală pentru Managementul dezastrelor şi Situaţiilor de Urgenţă (AFAD), informează agenția France Presse, preluată de Agerpres.
„Într-un număr mare de provincii, eforturile de căutare s-au terminat. Ele vor continua în provinciile Kahramanmaras şi Hatay, în jurul a 40 de clădiri”, a declarat Yunus Sezer, directorul AFAD.
Seismul cu magnitudinea de 7,8 care a devastat sudul ţării şi Siria a făcut 40.689 de morţi în Turcia, potrivit celui mai recent bilanţ oficial publicat duminică, 19 februarie, de AFAD.
Vicepreşedintele turc, Fuat Oktay, a raportat că 105.000 de clădiri s-au prăbuşit sau au fost grav avariate, iar cele din urmă vor fi demolate.