mamaplus

Salvat după 261 de ore sub dărâmături, un bărbat și-a revăzut fetița, născută în noaptea cutremurului din Turcia

-
//
20.02.2023

Mustafa Avcı a fost salvat la 261 de ore de la cutremurul devastator care a lovit Turcia, pe 6 februarie. Transferat la Mersin, pentru tratament, a fost vizitat de soția Bilge și fiica lor, Almila, care s-a născut la ora 23.50, în noaptea seismului, relatează BerkHaber și Olay.

mamaplus

„Am stat dărâmături timp de 11 zile. Este o mare fericire să vezi soarele și să respiri aerul curat”, a declarat Mustafa.

Bărbatul își adusese soția la Spitalul Academiei Private din districtul Odabaşi, Hatay, duminică, 5 februarie. Femeii îi venise sorocul.

„După ce m-am asigurat că totul e în regulă cu ele, am luat liftul să cobor la cantină, în altă aripă a spitalului, să le aduc apă. Tocmai atunci a avut loc cutremurul”, a rememorat el clipele dramatice.

Ca prin minune, rezerva în care se aflau Bilge și Almila a scăpat intactă, iar ele au fost în siguranță.

Mustafa a fost salvat după 261 de ore. „Sunt atât de fericit, parcă aș fi renăscut. Am ceva dureri, dar vor trece”, a adăugat bărbatul de 34 de ani.

„Nu credeam că voi mai apuca să le văd vreodată”

El și-a revăzut prima dată soția, 28 de ani, și fetița. „Suntem niște minuni. Nu credeam că voi mai apuca să le văd vreodată”, a exclamat bărbatul, emoționat, pe patul de spital.

Turcia a decis duminică, în cea de-a 14-a zi după seismul din 6 februarie, să oprească operaţiunile de căutare a supravieţuitorilor, mai puţin în cele mai afectate două provincii ale ţării, Kahramanmaras şi Hatay, a anunţat Agenţia Guvernamentală pentru Managementul dezastrelor şi Situaţiilor de Urgenţă (AFAD), informează agenția France Presse, preluată de Agerpres.

„Într-un număr mare de provincii, eforturile de căutare s-au terminat. Ele vor continua în provinciile Kahramanmaras şi Hatay, în jurul a 40 de clădiri”, a declarat Yunus Sezer, directorul AFAD.

Seismul cu magnitudinea de 7,8 care a devastat sudul ţării şi Siria a făcut 40.689 de morţi în Turcia, potrivit celui mai recent bilanţ oficial publicat duminică, 19 februarie, de AFAD.

Vicepreşedintele turc, Fuat Oktay, a raportat că 105.000 de clădiri s-au prăbuşit sau au fost grav avariate, iar cele din urmă vor fi demolate.