mamaplus

7 alimente pe care nu ar trebui să le consumi niciodată la micul dejun

-
//
03.03.2022

Micul dejun este cea mai importantă masă a zilei și tocmai de aceea ar trebui să conștientizăm faptul că alimentele alese pentru a fi consumate la prima oră pot influenta starea de spirit de-a lungul întregii zile. Un mic dejuns sănătos scade riscul pentru a dezvolta boli precum cancerul și diabetul. Vezi în continuare care sunt alimentele pe care nu are trebui niciodată să le incluzi în micul dejun.

Șuncă, bacon, cârnați

Alimentele procesate conțin nitrați ce sunt asociați cu cancerul colorectal. Institutul american pentru studierea cancerului a publicat 10 lucruri pe care le poți face pentru a reduce riscul de a dezvolta cancer. Iar evitarea nitraților este unul dintre ele. Ce înseamnă asta pentru cei cărora le place să aibă carne la micul dejun? Este timpul să găsească o nouă opțiune pentru cea mai importantă masă a zilei.

Cerealele îndulcite

Cum poți face diferența dintre cerealele îndulcite și cerealele care sunt bune pentru sănătatea ta? Unele cereale conțin carbohidrați și zahăr. Când le consumi pe acestea, nivelul de zahăr din sânge crește rapid, iar apoi scade brusc. De vreme ce ultimul lucru pe care ți-l dorești este să rămâi fără energie la începutul zilei, ar fi mai bine să renunți la aceste cereale. Înlocuiește-le cu altele bogate în fibre și proteine. Ți se pare prea puțin? Adaugă semințe de in sau nuci/alune pentru și mai multe proteine și fibre.

Clătite americane acoperite cu sirop artificial de mere

În vreme ce siropul natural de mere este un îndulcitor sănătos, există și variante artificiale pe piață care conțin un nivel ridicat de fructoză din porumb. Acest îndulcitor este prezent în mai toate alimentele procesat. Siropul din porumb bogat în fructoză poate duce la obezitate și la grăsime viscerală, care este depozitată între organe. Aceasta este, de altfel, grăsimea care poate genera cancer. Un studiu recent a descoperit legături între un consum ridicat de sirop din porumb bogat în fructoză și diabet.

Produse de patiserie, gogoși și alte alimente asemănătoare

Aceste produse nu doar că sunt făcute din făină albă rafinată însă au și un conținut ridicat de zahăr. Iar zahărul este cea mai puțin indicată sursă de energie la care ai dori să apelezi dimineața pentru că rezultatul este o creștere rapidă a glicemiei. Asta înseamnă că îți va fi foame mult mai rapid și, în același timp, cresc riscurile de obezitate și diabet. Iar dacă toate aceste riscuri la care îți expui sănătatea nu sunt de ajuns pentru a scoate aceste produse din alimentația ta, rezultatele unor cercetători te-ar putea pune pe gânduri. Astfel, potrivit lor există o legătură strânsă între zahăr și unele forme de cancer.

 Sandwich-uri preparate la cuptorul cu microunde

Există opțiuni sănătoase însă multe dintre ele conțin conservanți și sare. În acest caz este o idee mai bună să bagi în cuptorul cu microunde un ou bătut și două felii de pâine integrală.

Iaurturile light

Poate că au mai puține calorii și vin cu diferite arome, însă aceste iaurturi sunt pline cu îndulcitori artificiali și diferite chimicale. Alege variantele sărace în grăsimi.

Brioșe

Sunt în topul listei al unui mic dejun hipercaloric. Sunt extrem de dense și sunt făcute din produse de care nu ai nevoie la micul dejun: făină albă, ulei sau unt și mult zahăr.