mamaplus

Unghii fragile și exfoliate. Ce remedii eficiente poți folosi pentru a scăpa de această problemă

-
//
23.09.2021

Există mai multe cauze ale exfolierii unghiilor, iar una dintre acestea face referire la alimentația precară şi lipsa de calciu. Pe de altă parte, o altă cauză a exfolierii unghiilor o constituie hidratarea necorespunzătoare, iar pentru a combate această problemă, este recomandat să consumați zilnic fructe, lichide, dar şi legume.

Pentru a elimina deficitul de calciu în organism, trebuie să consumați cât mai multe produse lactate, spanac, sfeclă, precum şi legume cu frunze verzi. Evitați consumul de sucuri acidulate, ceai sau cafea, întrucât acestea împiedică absorbția calciului în organism. Puteți, de asemenea, să luați suplimente de vitamina A, B şi D sau calciu.

De asemenea, este necesar să aplicați o cremă hidratantă pe unghii, o dată pe zi. Dacă este posibil, faceți acest lucru înainte de culcare sau după ce mâinile au avut un contact prelungit cu apa. Acest tratament este indicat şi persoanelor care obişnuiesc să îşi roadă unghiile, întrucât acestea sunt în contact permanent cu apa (saliva), iar straturile din care sunt alcătuite sunt îndepărtate cu dinții.

În ceea ce priveşte latura estetică, unele tratamente sau obiceiuri pot afecta sănătatea unghiilor: aplicarea unghiilor false, pilitul în exces, folosirea lacurilor de unghii de proastă calitate, uscarea unghiilor în mod repetat, atunci când sunt umede, îndepărtarea ojei cu produse chimice agresive (acetona afectează şi pielea).

Un alt factor dăunător îl reprezintă contactul cu substanțe chimice, precum dezinfectantele sau produsele folosite pentru curățare. Aşa că, încercați să evitați acest obicei, deoarece detergenții, săpunurile şi alte produse similare pot irita pielea şi pot cauza exfolierea unghiilor. Sfatul specialiştilor este ca atunci când faceți curățenie, de exemplu, să purtați întotdeauna mănuşi de protecție.

Problemele cu tiroida pot reduce, de asemenea, rezistența unghiilor. Dacă suferiți de o afecțiune a glandei tiroide, consultați, neapărat, un medic endocrinolog care vă poate prescrie un tratament adecvat. Nu în ultimul rând, un alt factor dăunător îl constituie stresul şi lipsa somnului. Pentru un somn mai liniştit, consumați infuzii din plante ce ajută la relaxarea minții şi a corpului.

Nu folosiți ojă ieftină sau de proastă calitate, pentru că este posibil să conțină chimicale dăunătoare unghiilor, ce le pot slăbi rezistența. Optați pentru folosirea unor lacuri de unghii special create pentru a preveni exfolierea. Există multe firme de cosmetice care oferă astfel de produse, acestea având cel mai probabil trecut pe ambalaj cuvântul „terapeutic”. Totodată, aplicați un întăritor pentru unghii de trei ori pe săptămână şi evitați să tăiați sau să rupeți straturile de pe unghii pentru a nu le deteriora şi mai mult.