Stresul, oboseala cronică, dereglările hormonale, carența de vitamine provocată de alăptare sau o eventuală anemie produsă de pierderea de sânge la naștere sunt cele mai frecvente cauze ale căderii părului în perioada postpartum. Chiar dacă nu poți stopa acest proces, poți preveni căderea în exces a podoabei capitale. În ajutor îți vin remediile naturiste și vitaminele. Atenție însă, un complex de vitamine trebuie administrat doar la recomandarea medicului. Află în contiuare mai multe detalii și recomandări.
„Este necesară adăugarea în alimentație de ingrediente care să conțină fier, vitamine din complexul B, minerale ca seleniu, calciu si zinc. Alimentația care să cuprindă toate principiile alimentare este măsura de conservare a vitalității firelor de păr. De asemenea se recomandă utilizarea unor produse de îngrijire capilară adaptate tipului de păr.
Reducerea oboselii va revigora și aspectul părului. Dacă însă căderea de păr continuă dincolo de primele patru luni este necesar un consult la specialist pentru efectuarea unor analize și începerea unui tratament adaptat problemei. Tratamentul cel mai bun este cel care se alege în funcție de rezultatele analizelor. Tratamentele cel mai mult recomandate conțin amestecuri de vitamine și minerale pentru păr dar și produse specifice pentru corectarea deficitelor ce duc la căderea exagerata a părului", doctor Mihaela Leventer medic dermatolog.
Tratamente împotriva căderii părului după naștere
- primă metodă de tratament, care poate să împiedice căderea părului după naștere este vitaminizarea organismului cu zinc, calciu, seleniu sau vitamine din complexul B.
- Sunt indicate bananele, una pe zi.
- Măștile naturale preparate în casă din ulei de cocos sau de ricin, la care se adaugă gălbenuș de ou, banane, iaurt sau miere sunt recomandate de specialiști.
- Vitaminele prenatale care pot fi luate încă cel puțin 3 luni după naștere.
- Se recomandă folosirea unor șampoane naturale care hrănesc și hidratează firul de păr.
- Evitarea stresului și a oboselii.
„Discută cu medicul care îți monitorizează sarcina despre această problemă – acesta este cel în măsura să depisteze dacă este vorba despre deficit de minerale sau vitamine ori dacă este normal. Evită coafurile precum coada de cal, împletiturile sau buclele, care îți agresează părul și facilitează căderea acestuia. Adoptă o dietă bogată în fructe și legume, care conțin flavonoizi și antioxidanți ce oferă protecție foliculilor de păr și stimulează creșterea părului. Folosește un șampon și un balsam de păr care să conțină biotină și siliciu.
Dacă îți usuci părul cu feonul, setează temperatura minimă. Nu îți peria părul atunci când e ud întrucât acesta este mai fragil și se va rupe cu ușurință. Masează-ți scalpul cu mișcări delicate atunci când îți speli podoaba capilară, pentru a stimula circulația sanguină la nivelul rădăcinilor firelor de păr", doctor Ruxandra Dumitrescu, medic primar obstetrică ginecologie.